Afgeserveerd door Leython DC HS3

PQV HS2 verliest thuis met 4-0

07 Feb 2022

Afgeserveerd door Leython DC HS3

Na de knappe vijfsetter die Dames 1 binnensleepte tegen VVV Delta, begonnen wij pas om 21.45u onze wedstrijd tegen Leython. Bij het inslaan werd al wel duidelijk, dat de mannen uit Leiderdorp er zin in hadden. Ze waren fit en sloegen goed door. Maar goed, het inslaan zegt lang niet altijd alles. Met alleen Jan thuis met Corona – beterschap Jan – waren we verder compleet en dus met 8. Slechts 5 mannen hadden echter de woensdag ervoor getraind en het was de eerste wedstrijd na de Corona-winterstop. Geen optimale voorbereiding dus en deze wedstrijd zou gelijk een goede test zijn van waar we stonden.

 

Verrassend genoeg deden we in de eerste set tot 11-11 goed mee. Zeker Peter had een paar lepe balletjes waar de schat aan ervaring van afdroop. Helaas zou Peter al vrij snel een lichte bovenbeenblessure oplopen en was hij de rest van de wedstrijd ‘veroordeeld’ tot bankzitter en coach. Leython liep uit naar 12-17 en hengelde de eerste set met 18-25 binnen. De tweede set was beschamend van onze kant. We kwamen maar niet onder de servicedruk uit en twee spelers van Leython maakten enorme serviceseries. Ik was er bij 0-6 al even uitgehaald om iets te proberen, maar het haalde niet veel uit. Heel af en toe hielp het om even wat anders te gaan staan in de opstelling en herwonnen we de service om die bijna gelijk weer in te leveren. Zelfs de dubbele cijfers werden niet aangetikt en de 8-25 was een behoorlijke dreun.

Een aantal spelers stond echter op en riep het team op tot beleving. Met een yel uit onze tenen, rode, warme handen van de high tens en brullend als een leeuw stapten we de derde set in. Dit was onze set, want we deden weer helemaal mee. Er werd hard gewerkt, ook al was het spel niet oogstrelend. Maar er was weer beleving en de punten vielen. Bij 20-22 trokken het we weer recht tot 22-22. Helaas viel een diepe geplaatste bal van Jeroen in het achterveld net aan de verkeerde kant van het lijntje. Het werd 22-23 en toen maakte Leython het weer serverend af tot 22-25.

Deze set had echter kennelijk (te) veel van ons gevraagd, want in de vierde set kwamen we weer niet onder de servicedruk uit. Vooral nummer 19, maar ook 3, 8 en spelverdeler 9 waren qua service deze wedstrijd onze kwelgeesten. Zelf had ik ook grote moeite om nummer 8 af te blokken bij de snelle steekballen. Er was heel veel variatie in hun aanvallen en de spelverdeler stuurde mij in ieder geval nogal eens het bos in. Ook de pijpaanval kwam een aantal keer voorbij. De vierde set werd 11-25 en leverde een terechte winnaar op. Kijkend naar de 3e set had een puntje voor ons, net als in de uitwedstrijd, er wellicht in gezeten. De overwinning ging in ieder geval terecht mee in de tas naar Leiderdorp. Bovenal was het super om weer te mogen ballen!

Donderdag mogen we alweer. Nu tegen Dosko, ook weer een Top3-team. We hebben huiswerk voor woensdag: passen en blokken en vooral veel beleving!

Lennart