Bloed en beleving – PQV HS2 pakt 3 punten uit bij Dosko HS2

13 Feb 2022

Bloed en beleving – PQV HS2 pakt 3 punten uit bij Dosko HS2

Het kost je drie kwartier voordat je eindelijk in Stolwijk bent voor een avondje volleybal op een incourante donderdagavond. Vooral het stuk over de provinciale wegen duurt eindeloos. In het diep verscholen sporthalletje hing echter wel een lekkere volleybal vibe.

We hadden er zin in en op de training was er gewerkt aan de passing. Ook de beleving en het blokken waren tegen Heren 1 op de training wel in orde.

Met de beleving zat het tegen Dosko, toch de nummer 3, wel goed. Dosko was krap bezet door late afmeldingen en de scheids moest zich net voor de wedstrijd gaan omkleden. We konden wel beginnen, maar bij de stand van 1-5 kreeg de boomlange nr. 10 van Dosko een bal op zijn gezicht. Het gevolg was een bebloed gezicht met vier tanden door zijn lip dat verzorgd moest worden.
De scheids was echter nog aan het omkleden, dus kwam de wedstrijd stil te liggen. We waren coulant en geduldig door toch maar netjes te wachten. Na een aantal minuten konden we gelukkig weer ballen. Dosko was toch wat van slag en we hielden goed de druk erop. De voorsprong werd uitgebouwd en de eerste set werd gewonnen met 13-25! We waren niet voor niks door de polders geslingerd!
In de tweede set herpakte Dosko zich weer en was het setbeeld omgedraaid. Met name een serviceserie van de gehavende nr. 10 kostte ons zo’n beetje 10 punten. Alles leek te lukken in deze serie waar de service het hele veld overging. We verloren de set met 25-15 en even bekroop ons het gevoel van: het zal toch niet?!  
Kortom het werd tijd voor onze enige wissel. Ronald had een familiefeestje en Peter was nog geblesseerd. Maar good old Ron was paraat. Aangezien hij niet op de training was, was hij aan de kant begonnen. Maar nu nam hij mijn plaats in. Ik besloot mijn taak aan de kant in te vullen als aanjager van de beleving. Er volgden twee spannende sets waarin de teams gelijkwaardig aan elkaar waren. Bij ieder punt heb ik me laten gelden door te roepen, zingen, coachen en oppeppen. Ik dacht ze zullen wel een hekel aan me krijgen, maar het pakte goed uit. Het team draaide fantastisch. Er werd goed gewerkt, er was servicedruk en er was spelplezier.
De derde set wonnen we met 23-25 en ook de vierde hadden we moeten pakken. Het werd 20-20, het werd 21-21, het werd 22-22, maar iedere keer volgde er een foutservice van onze kant. Heel frustrerend en zonde om niet de wedstrijd al in die vierde set veilig te stellen. Zeker omdat er over het algemeen uitstekend geserveerd werd!  
Een vijfde set bleek na de 25-22 echter nodig. Ik mocht er weer in en we stonden er als team. We kwamen 4-9 voor en bij de time-out was er de focus en rust om puntje voor puntje naar de 15 te gaan. Het werd toch nog 12-14 en spannend. Na onze time-out was er echter weer een goed lopende aanval en mocht aanvoerder Frank de bal op de grond slaan. 12-15 en de overwinning in de tas!
Echt gaaf en goed voor de moraal! Hier kunnen we op voortborduren, ook tegen de Top3-teams!
Lennart