BRADELIERWEEK

Beachvolleyfeest tijdens de Bradelier

19 Aug 2021

BRADELIERWEEK

Tijdens de Feestweek wordt er in de Hoofdstraat fanatiek gevolleybald met het zand tussen de tenen. Met het wegzakken van de zon is de weg naar de finale steeds spannender endat weerhoudt team Kasbest er niet van de hoogste eer te behalen.

Speciaal voor deze gelegenheid is de Hoofdstraat voor een dag veranderd in “Playa De Lier”. Naast het zand, ook de nodige palmbomen en bovenal een zomerse sfeer: perfect voor een beachvolleytoernooi, georganiseerd door OC De Lier en Volleybalvereniging PQV Westland. Met maar liefst 16 teams is de animo hoog, het stadion gevuld en de concurrentie om de hoofdprijs groot. Met de ‘speakerkunsten’ van Leo en de nodige aanwijzingen en aanmoedigingen van de zijkant, stijgt het volleybalniveau al snel en viert het fanatisme hoogtij… Tot omkooppogingen van de wedstrijdleiding toe, die helaas onkreukbaar blijkt te zijn. “Op 1 punt doelsaldo de halve finale niet halen, dan moet je wát proberen. Alles voor de winst!”

De 16 teams staan te trappelen om te spelen, iedereen is dan ook langs de lijn te vinden terwijl de feesttent vooralsnog betrekkelijk rustig oogt. Met twee velden en twee poules in de groepsfase, wedstrijden om de poule top-3, en halve- en hele finales, is de weg naar de winst lang, zelfs tot in het donker. Na de poulefase wordt dan langzaam duidelijk hoe de top 4 wordt vormgegeven. Plek 4 en 3 zijn vergeven aan de Ballenracers en Volleybollekes; rest alleen nog de finale tussen de teams Hele Grote Vriendengroep en Kasbest. Na een spannende strijd weet de laatste de winst te pakken, in een finale waarbij de teams laten zien dat ze zeker niet voor elkaar onderdoen. HGV verzilvert hier een mooie tweede plaats. Taart voor beide teams beloont hun sportieve prestaties.

Dan is er nog de derde helft, en die vieren we uiteraard in de feesttent. Na het toernooi gaat het feestje door, zoals het een echt volleybaltoernooi betaamt: er is altijd tijd voor gezelligheid! Met zoveel talent in het veld en gezelligheid lijkt het wel alsof we weer in de hal staan te knallen, maar daarvoor moeten we nog een paar weken wachten… zien we jullie daar ook, sportieve talenten en gezelligheidsliefhebbers?

De deuren van PQV staan altijd open voor jullie! Schrijf je in via dit formulier.