Dames 1 met 4-0 winst

en een 6e plaats in de competitie de “winterstop” in

28 Nov 2021

Dames 1 met 4-0 winst

Dames 1 is dit seizoen van start gegaan in een volledig nieuwe samenstelling en dat was even wennen. Na een voorzichtige start worden er nu elke week punten gepakt en draaien we gewoon lekker mee in de 2e klasse.  

Vrijdagavond was helaas voorlopig de laatste wedstrijd. In de wedstrijd tegen Inter Rijswijk D6 lieten de dames naast de individuele kwaliteiten veel vechtlust, teamspirit en spelplezier zien. Vooral in de 1e en 3e set waren de teams -die in de ranglijst dichtbij elkaar staan- erg aan elkaar gewaagd. 

De 1e set begon bij PQV wat rommelig en dat leverde veel lange rally’s op die net niet in ons voordeel eindigen. Een achterstand was het gevolg. Een time-out van gelegenheidscoach Erik B. zette alles weer even op scherp en D1 vocht zich langzaam terug. Rally’s werden nu wel gewonnen en met 2 aces serveerde Marijke deze spannende set uit tot 25-23. 

In de 2e set hielden de dames de ontspanning uit de 1e set vast en gingen gelijk goed van start. Alles klopte, pass, set up, aanval, verdediging en een enorme servicedruk. Inter Rijswijk kwam er niet aan te pas en de set werd met 25-15 gewonnen.  

In de 3e set leek het team de opdracht van Coach Erik “gelijk er vol in en knallen” niet helemaal te begrijpen en was het goede spel van de 2e set een beetje kwijt. Een dikke achterstand van 10-21 was het gevolg. Alhoewel de coach al met zijn gedachten bij de 4e set zat, dachten de dames daar anders over. Met vier vlammende buiten aanvallen van Jana, een killing block van Ciska en Yvonne super op de diagonaal in haar oude volleybalschoenen, werd de inhaalrace ingezet. Punt naar punt werden binnengehaald en waar Inter Rijswijk dacht de set al binnen te hebben, werd de set gewoon met 25-23 door PQV gewonnen. 

Inter Rijswijk leek in de 4e set gebroken en D1 kon vrijuit spelen. Tara scoorde mooie buitenaanvallen, zelfs eentje binnen de 3 meter. Met 25-8 werd deze set, een 4-0 winst en 5 punten binnengehaald en staan we gewoon 6e in de poule. Dat beloofd wat voor na de winsterstop. 

Erik nogmaals dank voor het coachen!