Dames 2 neemt het op tegen "Hup Blauw"

28 Nov 2021

Dames 2 neemt het op tegen "Hup Blauw"

Op een regenachtige zaterdagmiddag mocht D2 van PQV aantreden tegen het als 5de geplaatste Punch 7.

 

Vorige week speelden we tegen de nummer 3 en toen was het ons gelukt om een puntje te pakken, dus we schatten onze kansen vrij hoog dat het op deze zaterdagmiddag ook zou moeten lukken om minimaal een punt te pakken of meer!

Heren 1 van PQV speelde op het veld naast ons en dat voelde een beetje als een 7de persoon in het veld! We voelde ons hierdoor gesterkt en begonnen met frisse moed aan de wedstrijd.

Maar helaas mocht het niet zo zijn en verloren we de wedstrijd met 4-0.

Alle vier de sets lieten een beetje het zelfde beeld zien. We lieten met vlagen goed volleybal zien, waarbij de pass goed kwam en er punten werden gescoord door snoeiharde aanvallen. Maar in elke set was er ook een periode dat de pass niet goed kwam, dat we door persoonlijke foutjes en gebrekkige communicatie de tegenstander weer uit lieten lopen en ze de set uiteindelijk wonnen.

Dat is jammer, want de tegenstander was niet heel veel sterker als ons. Ze bewogen iets meer en waren sneller bij de bal. Hierdoor waren ze in staat om de pass in eigen veld te houden om een aanval te creëren. Hier hadden wij soms wat meer moeite mee, waardoor zij makkelijker scoorde. Maar ook wij wisten mooie punten te scoren door goed spel. Dus kortom het niveau verschil was niet zo groot als de uitslag doet vermoeden.

We hebben ondanks dat we verloren hebben goed gespeeld en we worden elke week beter. Uiteraard zijn er punten waar we aan kunnen werken, maar over het algemeen laten we een stijgende lijn zien. Nu de puntjes nog en we zorgen voor een stijgende lijn in stand…….

 

Helaas mogen we door de nieuwe coronamaatregelen niet meer trainen en hebben we zaterdag onze laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gespeeld. Maar we zullen er alles aan doen om fit te blijven zodat we als we weer mogen lekker kunnen gaan spelen en in het nieuwe jaar punten gaan scoren en wedstrijden gaan winnen. Want die stijgende lijn is ingezet!

 

Groet Joyce D2