Dames 2 tegen de nummer 1

Een puntje speciaal voor Servylo

19 Mar 2024

Dames 2 tegen de nummer 1

Dames 2 moest vrijdagavond aantreden tegen de nummer 1 Sovicos.

De vorige wedstrijd tegen sovicos was een leuke wedstrijd maar kwamen we net te kort en verloren we met 4-0. Dus er waren zeker mogelijkheden voor een echte stunt!

Een stunt werd het helaas niet, maar er werd goed en vermakkelijk volleybal gespeeld. 

De pass lag goed, hierdoor werd er goed aangevallen want ons veel punten op leverde. De sets gingen ook redelijk gelijk op, het lukt ons alleen niet om een gat te slaan, iets wat hun wel lukte als bij ons de verdediging even niet goed georganiseerd stond. Hierdoor verloren we de sets met 14-25, 17-25 en 16-25. De setstanden zouden misschien doen vermoeden dat er sprake was van een klasse verschil echter viel dat op het veld wel mee. Uiteraard ben ik als speelster van het team niet helemaal objectief... 

Voor één set vraag ik nog even extra aandacht, dat is namelijk de laatste set. Vaak valt het niet mee wanneer je 3-0 achter staat tegen de nummer 1 om je nog extra op te peppen voor een laatste set. Maar vanavond wisten we het beste uit ons zelf naar boven te halen en wonnen we de set met 25-21. Alles klopte tijdens de laatste set waardoor deze setwinst voelde als een overwinning. Dit ene puntje is ook een beetje voor Servylo, het team van onze oud teamgenoot Ingrid, wat op de 2de plaatst staat en nog in gevecht is met de Sovicos voor het kampioenschap.

De strijd bovenin is nog niet gestreden, maar ons seizoen is klaar en hebben we onze laatste wedstrijd gespeeld. We staan nu 6de maar omdat onze direct concurrenten nog wedstrijden moeten spelen bestaat de kans dat zij nog boven ons eindigen. Onze ambitie was hoog middenmoot, in de voetballerij beter bekend als het 'linker rijtje', maar helaas. We hebben ons best gedaan, maar hadden dit seizoen ook wat pech met blessures. Op naar het volgend seizoen met uiteraard dezelfde ambitie!

Een sportieve groet van Dames 2