04 Feb 2024

Dubbelverslag – PQV HS2


 

Ondanks het prachtige resultaat bij Netwerk op 26 januari was het er bij ingeschoten om een verslag te schrijven. Bij deze dus een dubbelverslag. In Pijnacker bleef dat we met 6 spelers waren. Coen had griep en ik had hem nog nooit zo stil en rustig gezien. We zouden om 21.00u spelen, maar door een slome, gelijk opgaande vijfsetter van jonge dames voor ons begonnen we pas om 21.30u met de warming-up. Coen hield het voor de wedstrijd al voor gezien. Het jonge team tegenover ons stond laatste, dus er moesten punten gepakt worden. De eerst set kwamen we echter 6-1 achter. De aanval liep niet. Na een time-out gingen we steeds beter spelen en kwamen de juiste krachtsverhoudingen naar boven – we wonnen met 20-25.

De 2e en 3e set waren als door een ringetje te halen. Met enorme servicedruk van vooral Anatoly en Ronald, geconcentreerd spel van het hele team en groeiend enthousiasme hielde we ze 2x onder de 10 punten – het werd 8-25 en 9-25! De vierde set werd een klassieker met de teugels wat gevierd aan onze kant en een alles of niks poging van Netwerk. We hadden een ruime voorsprong, ze kwamen nog even aan de poort rammelen, maar met 20-25 werd de 0-4 professioneel binnen gehengeld!

Dit was lekker en gaf in de ranglijst weer wat lucht. Heerlijk als zestal gespeeld, geen wissels, goede focus en niet meegegaan in het rommelen. Een goede uitgangspositie voor de thuiskraker tegen Kratos.

Op 2 februari ontvingen we dus Kratos HS5, de nummer 3 in de poule. In een bijna doodstille Vreeloohal traden we aan met nu 8 spelers. Jeroen was onze enthousiaste gelegenheidscoach vanwege zijn heupblessure. Coen en Nick waren er ook weer bij. Er was wel wat thuispubliek, maar ze hielden zich rustig. We begonnen best lekker en kwamen 4-2 voor. Daarna kwam Kratos op stoom. We begonnen achter te komen. Hun aanval was sterk, sloeg veel langs ons (te trage, als ik voor mezelf spreek) blok en verdedigend hadden ze veel. Werk aan de winkel dus! We verloren de eerste set met 18-25.

De tweede set kwamen we niet voor en speelden in de achtervolging, maar er overheen kwamen we niet. Ook die verloren we met 19-25. De derde set was in het begin dramatisch. We kwamen 2-8 en 3-14 achter en op die momenten vroeg Jeroen terecht een time-out aan. Gelukkig zagen we tijdens de set het scorebord nog dubbele cijfers aangeven. Op de stand 14-24 kregen we echter ineens nog vleugels. Een hele delicate stand natuurlijk, maar met de aanmoedigingen van vooral Heren 1 kwamen we met een serviceserie van Coen en alert volleybal zowaar nog tot 21-24. Toen was echter met een brievenbusblok aan onze kant dat haast onvermijdelijke puntje toch een feit.

Vol adrenaline, vechtlust gingen we voor die laatste set. Met een geweldige serie (sprong)services van Anatoly kwamen we op 8-2. Yes, dit moest toch gaan lukken! Kratos had echter ook een goede serveerder en al gauw werd het toch weer 10-10. We kwamen passend in een dip en kwamen toch weer achter. Toen we de pass weer op orde hadden, waar ik zelf aan mocht bijdragen, liep de aanval niet lekker en kwamen we aan het net, telkens iets te kort. Het werd 19-21 en vervolgens liep Kratos definitief weg. We eindigden teleurstellend deze set op 20-25.

Lekker gevolleybald, maar te weinig gepakt/gekregen. Volgende week tegen naaste concurrent Sovicos. Als we dit niveau meenemen, maken we zeker een kans. Dank aan de support van Heren 1, zeker Sergiy en gefeliciteerd met hun prachtige 4-0 overwinning!

Lennart