Eerste winst binnen voor PQV dames 1

09 Oct 2022

Eerste winst binnen voor PQV dames 1

Vrijdagavond 7 oktober, de verjaardag van Yvonne, vanaf hier nogmaals gefeliciteerd (we zullen niet melden dat je 45 jaar bent geworden), stond de wedstrijd SKC dames 7 - PQV westland dames 1 op het programma. In het begin is het altijd even wat aftasten wat voor een team de leidse studenten bij elkaar hebben gehaald, maar bij het inspelen/inslaan werd wel duidelijk het wordt geen makkie vanavond.
De eerste 2 rommelige rally's wist PQV binnen te slepen en met een aantal zeer goede service beurten onder andere van Anni was er snel een groot gat. Het spel van de westlandse dames was echter niet altijd even goed. De nieuwe opstelling en verdedigingslijnen zijn nog niet ingesleten. Wat nog regelmatig tot misverstand en foute passes leidt. Met het inbrengen van Patricia en Yvonne werd de rust achterin weer wat hersteld en ondanks dat SKC nog aardig terug kwam werd de set met 17-25 binnengehaald. In de tweede en derde set voerde de studenten de service druk behoorlijk op en wist PQV niet onder de druk uit te spelen. Omdat de service pass bleef hangen lukte het spelverdeelster Marijke ook niet meer om de midden aanvaller te bedienen en de set-ups naar de buitenpositie waren vaak niet ver genoeg waardoor ook uit die aanvallen niet gescoord kon worden. met 25-20 en maar liefst 25-14 bleven deze sets in Leidse handen.
 
De 4de set gaf weer een heel ander beeld te zien. De service druk vanuit SKC bleef hoog, maar nu was de pass er wel en dan kunnen de westlandse dames naar vrije lust aanvallen. Harde ballen rechtdoor, diagonaal afgewisseld met wat meer ingehouden aanvallen. De verdediging van de tegenstander kreeg de ballen niet meer terug. Hierdoor nam het zelfvertrouwen toe en werden ook de services weer gevaarlijker (toch echt je eerste aanval en niet  bedoeld om de bal in te brengen "citaat Hans Hageraats"). Dit wist PQV ook vast te houden in de 5de set en daarmee toch nog mooi 3 punten mee te nemen (18-25 en 9-15). 
 
Er is nog werk aan de winkel, maar de winst geeft wel het vertrouwen dat het wel goed gaat komen.
 
PQV dames 1