Goed dat we niet naar Nederland gekeken hebben

11 Dec 2022

Goed dat we niet naar Nederland gekeken hebben

Afgelopen week kregen we een vreemd verzoek. Velo, onze tegenstander, wil een wedstrijd verzetten met als reden... een andere wedstrijd?

Wat kan er nou belangrijker zijn dan volleybal? Je raadt het vast al, Nederland speelde tegen Argentinië. Voor ons gaat volleybal voor. En maar goed ook, want deze wedstrijd hadden we niet willen missen! En, als kers op de taart, zijn wij wél met de overwinning naar huis gegaan.

Het verloop van onze pot en die van Oranje heeft een bijna griezelig gelijkenis. Wij spelen 2-2, zij spelen 2-2. Het is spannend en het gaat heen en weer. Ook hetzelfde. De bal is rond. Die delen we ook. De laatste fase van de wedstrijd is beslissend. Ook hier weer geen verschil. Waar zit het verschil dan wel?

De uitslag. Waar wij in de vijfde set onszelf een weg naar de winst plaveien, gaat Oranje ten onder in de late avond door een verloren penaltyserie. Het WK is klaar, maar de onze competitie komt net lekker op stoom, wij boeken de tweede winst op rij. Met 3-2 zijn er nog wat meer punten te winnen, maar een stijgende lijn is ingezet. Dus, wat leren we van deze avond? Misschien moet PQV maar naar het WK. Pakken wij die punten wel even! Dan kunnen die voetballers ook eens proeven van de leukste sport. Met de lengte van van Dijk hebben we er een sterke middenman bij J

En gelukkig zit Messi nog op het toernooi. Want hoewel hij volleyambitie lijkt te hebben, heeft ie zijn lengte niet echt mee. Die kunnen we missen!