H1 op glad ijs bij Velo uit

4-0 verlies tegen oppermachtig Wateringen

03 Apr 2022

H1 op glad ijs bij Velo uit

De eerste keer sinds jaren: PQV H1 bevindt zich in de sporthal in Velo. Een avond die niet snel vergeten zal worden.

 

Al snel blijkt, en eigenlijk wisten we dat al van tevoren, dat Velo een maatje te groot is. De doelstelling? Tenminste 10 punten per set. Daar zijn we in elk geval aan toe gekomen. Ondanks de spekgladde vloer. We weten zelfs nog aardig druk te zetten. En dat met zes man en het ontbreken van onze beide uppers. Deze rol wordt vanavond, met glans, uitgevoerd door Bram.

De eerste set wordt al duidelijk dat we lekker vrijuit en zonder verwachtingen kunnen spelen. Toch lijkt het erop dat ons spel nog wat belemmerd wordt door, tja, de spanning? Als duidelijk wordt dat de doelstelling wel alvast gehaald was, wordt het spel wat losser. De eerste set is daarmee niet gered, maar de tweede set laten we ons niet zomaar aan de kant zetten. We komen zelfs tot aan de big points door flink druk te zetten met de service. We halen de set niet binnen, maar we laten wel zien dat we kunnen volleyballen.

Daarmee is ook het hoogtepunt van de wedstrijd geweest. De derde en vierde set is Velo weer oppermachtig. We kunnen toch lekker spelen, tegen zo'n team kan je veel uit jezelf halen terwijl je als David de reus probeert te vellen. Deze keer heeft de reus gewonnen. Volgende keer? Met het thuisvoordeel krijgen we wellicht meer grip op de wedstrijd. In elk geval op de schoenzolen. Dat hebben we vast mee.