Helaas geen Gouda's glorie voor HS2

02 Oct 2021

Helaas geen Gouda's glorie voor HS2

Verslag | VollinGo HS 5 - PQV HS2 (2 oktober 2021)

De eerste uitwedstrijd voor HS2 na twee gewonnen thuiswedstrijden met telkens 3-1. Met het zelfvertrouwen zat het dus wel goed. In de Zebrahal in Gouda zinderde het die zaterdagmiddag met geweldig volleybal van zowel de heren als de dames. 

We keken nog even een spannend vierde setje mee van een andere 2e klasse poule. Na een goede warming-up met acht man – alleen midden Ron Boutkan was er niet – waren we er om 16.30 uur helemaal klaar voor.  

VollinGo kwam echter een stuk beter uit de startblokken dan wij. We liepen direct achter de feiten aan en kwamen 6-1 achter. Op alle fronten was de tegenstander beter, ook al was ons spel bij vlagen best goed. We verloren de eerste set met 25-14. 

In de tweede set vertaalden die goede vlagen zich in een solide set. We konden meer brengen en aanvoerder Frank wisselde goed. Tot diep in die tweede set stonden we voor, maar op de big points gaven we toch niet thuis en verloren alsnog onnodig met 25-20.  

Dat was ook de stand van de derde set, maar die kende wel een heel ander verloop. Coen ging even water halen en we stonden 4-0 achter. Dat werd zelfs 7-0 eer we weer wat konden brengen. 

Een aantal spelers van de tegenstander bracht servicedruk waar we maar moeilijk vat op konden krijgen. Ze waren atletisch en pakten heel veel ballen. Daarnaast beschikten ze over een grote trukendoos met prikken en goed geplaatste ballen. 

De vierde set waren we weer wakker en tot halverwege deden we lekker mee. Een andere teamopstelling deed de boel lekker draaien en er werd goed gewerkt. Daarna kwam VollinGo toch weer op stoom en speelde het de set rustig en vakkundig uit tot 25-17. We gingen er vol voor en belandden zelfs twee keer (bijna) op het veld naast ons om een bal te pakken, maar ze waren een maatje te groot. 

In de lounge van de kantine smaakten de Goudse stroopwafels er niet minder zoet om. Na het troostgarnituurtje en het dito drankje tuften we over een kletsnatte A20 weer naar het Westland. Achter de regenachtige ramen genoeg tijd voor reflectie en om de accu op te laden.   

Lennart