Heren 1: Hup blauw ziet groen-geel

07 Apr 2024

Heren 1: Hup blauw ziet groen-geel

Het is de op-een-na-laatste wedstrijd en alle punten zijn belangrijk! Met een top-5 positie in de hand strijden we voor ieder punt om daar te blijven staan. Vanavond Punch, thuis.

Dit studententeam uit Delft heeft ook iets om voor te vechten, zij hebben ze hard nodig want ze bungelen onderaan de competitie. Hoe dan ook gaan we er met vertrouwen in, en op volledige sterkte. Bovendien zijn we ons spel aan het versnellen, en dat maakt ons tot een geduchte tegenstander.

Het is deze wedstrijd een van onze belangrijkste wapens, bij deze vast verklapt. Servicedruk! Dit seizoen levert het ons al veel op, en vanavond weer. Al in de eerste set krijgt Punch het voor z'n kiezen, pakken wij het initiatief door druk van het begin. Laat ze maar spartelen, de punten komen onze kant op! Redelijk eenvoudig lopen we weg van de blauwen, en slaan een gat dat zelfs de beste bruggenbouw-studenten van Delft niet meer kunnen dichten. Eerste set voor PQV!

Zij mogen dan engineers zijn, wij weten ook wel hoe je een spel opbouwt. Ook de tweede set zijn we heer en meester, met mooie aanvallen, fantastisch blokwerk, passen die aankomen, en natuurlijk die servicedruk. De big points blijven weg voor de blauwen en we noteren 25-18 als deze set afgelopen is. Derde set, net zo, of eigenlijk nog beter! Dit is een wedstrijd waar we allemaal in vorm zijn, en als we in vorm zijn, berg je maar! Hier laten we zien dat we kunnen domineren, en laten Punch achter met een schamele 11 punten. 3 sets in de pocket! Op naar de 4-0?

Nu schommelt het wat meer. Het gat wordt nooit echt groot, er lijken mogelijkheden te zijn voor Punch om toch nog een setje af te pakken. Zitten wij natuurlijk niet op te wachten! Het gaat redelijk gelijk op... er moet even goed aan getrokken worden. Gelukkig kunnen we dat, en pakken we uiteindelijk toch met overmacht de 4e set. 25-20 is een mooie stand, maar het allermooist is natuurlijk:

VIIIIJJJJJJFFFFF PUNTEN!

De avond is dus goed begonnen! Heerlijk in een volle hal, met spektakel in de wedstrijden die nog volgen. Daarnaast een huldiging, gefeliciteerd heren 3! En als kers op de taart, nog een tweede team dat het kampioenschap binnensleept! Gefeliciteerd Recreanten 2! Wat. Een. Avond! Daar blijven we graag nog gezellig voor in de kantine hangen :)

 

Kwart over 1 thuis. Ik zeg: geslaagde avond. Meer van zulke graag!