Heren 1 maakt het Volevo flink lastig

16 Apr 2023

Heren 1 maakt het Volevo flink lastig

Op een zonnige zaterdagmiddag treedt Heren 1 aan in de Fluit voor de laatste wedstrijd van het seizoen, en het belooft een goede pot te worden! Volevo mocht zich al een aantal weken terug tot kampioen tronen. Wij zijn met een knallend einde van het seizoen bezig. Hoe pakt dit uit?

 

Aan de start van de wedstrijd hadden we eigenlijk niet kunnen denken dat dit een vijfsetter zou worden. Een puntje meepikken tegen de nummer 1? Dat zou toch mooi zijn. Hadden we al eens eerder gedaan, met hard werken tijdens de thuiswedstrijd. We gaan er vandaag ook weer hard tegenaan. Zonder coach Hans en zonder Robert gaan we roeien met de riemen die we hebben. Tip van de sluier: misschien moeten we ook maar eens een roeicarrière ambiëren!

Het wordt meteen duidelijk, we kunnen hier meedoen om de punten. Met onze sterke service weten we een gat te slaan. Maar: Volevo is heel sterk verdedigd, en hun blok staat als een huis. Met service alleen kom je er niet. Zo blijkt, als de eerste set naar de thuisploeg gaat. Maar dan. De tweede set. De pass loopt super, de ups komen aan, en het blok van Volevo weet dat Matthias niet meer komt vliegen. Dood bal? Die knalt gewoon keihard voor de voeten van de verdedigers. Dat, maar ook onze goede organisatie, sterke blok en snelle verdediging geeft ons vleugels. Ook in het grote punt staan ​​wij ons mannetje en luisteren we naar dat eerste punt binnen. Er zit echter nog meer in! Ook de derde set laten we ons niet zomaar opzij zetten, sterker, we pakken deze er gewoon nog even bij! 23-25 ​​is een klein verschil, maar voldoende om ook deze set te claimen. Gaan we dan… is het mogelijk… misschien zelfs winnen? Dat zou nog eens een stunt zijn!

Dat kunnen we het spel blijven doorspelen zoals we doen, zoals ons spel is als we de beste wedstrijden van het seizoen hebben. Deze staat mogelijk zelfs boven, met Zovoc thuis als mooie tweede. Echter, Volevo heeft geen zin in een kater op hun feest en werkt hard om de vierde set goed te pakken. Helaas voor ons, maar tegen 25-22 moeten we hem weggeven. In de vijfde set viert Volevo het enorme, en laat zien dat ze kampioen geworden zijn. 3-2, en een wedstrijd om van te dromen! Wat een fantastische sport is dit toch! Ik kan nu al niet wachten op het volgende seizoen.

Bedankt mannen!!!