19 Nov 2023

Heren 1 pakt door!

Het was een volle hal afgelopen vrijdag, dat belooft wat!

Na de inspirerende wedstrijden voor die van ons, waarbij ikzelf bij de dames heb mogen genieten terwijl ik aan het tellen was, waren we zelf aan de beurt. De voorbereiding voor deze wedstrijd was wat... chaotisch te noemen wegens een cheque-uitreiking, maar dat nemen we maar op de koop toe voor een mooi bedrag voor de Rabo Clubsupportactie! We lieten al snel zien dat onze voorbereiding zeker geen probleem was. Vandaag op het program: Volevo - uitdager vanaf de onderste positie in de lijst.

Nu betekent dat vooral: eigen spel spelen en niet verslappen. De eerste set gaat dat al lekker. Zonder al te veel moeite begint de score op te lopen, en moet Volevo verstek laten gaan. 25-10! Zonder hard vooruit te willen lopen, lijkt het alsof we onze vorm van de laatste wedstrijd, die echt lekker ging, gaan vasthouden. Volhouden is key.

Ook de tweede set laten we ons gelden en ontstaat er al een snel een gaatje, dat later een gat wordt. Foutjes bij de tegenstander helpen ons aan punten, terwijl we zelf ook lekker staan te ballen, dus die punten komen er wel! 2-0, hatsee! Maar Volevo komt al weer een beetje in de wedstrijd. 

Dat blijkt wel in de derde set. Hoe vaak ik wel geschreven heb dat dit de cruciale set is, ik weet het niet, maar heel vaak. Zo blijkt ook hier weer. Volevo weet aardig aan te haken en het wordt behoorlijk spannend. Wordt het 2-1, krijgt Volevo hoop op een vijfsetter en kantelt de wedstrijd? Nee! Met een setscore van 26-24, zo spannend was het, is het einde set en winst voor ons! De laatste set, die knopen we daar ook nog even aan vast en zo galt het na een welverdiende douche en met een bitterballetje in de kantine weer...

5 Punten!!!!!

Die smaken zoet, en we mogen ons in de top 5 bijschijven! De trend is doorgezet, en het was een topavond! Ook het publiek bedankt, leuk dat jullie met zo veel waren!