Heren 1 sleept belangrijke punten binnen

15 Jan 2023

Heren 1 sleept belangrijke punten binnen

Voor het eerst sinds begin December staat Heren 1 weer in het volleybalveld, deze avond tegen Sovicos. De inzet liegt er niet om: in de staart van de competitie zijn alle punten belangrijk en tellen dubbel. Sovicos, onderaan in de lijst, versus PQV, 9e. Pak je hier punten, verliezen zij ze. Zo is er vanavond maar liefts 10 punten te behalen. Verder geen druk hoor.

 

Het begint niet zo best. De opwarming bij het nieuwjaarstoernooi was leuk, maar blijkbaar nog niet voldoende. Vooral de pass wil nog niet echt van de grond komen, en een gat onstaat in het voordeel van Sovicos. Nog half beduust van deze start, herpakken we ons gelukkig wel, de druk neemt toe op de Hagenaars en zij zien dat wij steeds dichterbij komen, zelfs na een aantal goede services eroverheen. De eerste set komt met een opluchting bij ons terecht. De tweede set begint eveneens met een achterstand, tot onze verbazing. De balletje springen over ons blok, we maken fouten, we missen initatief. Waar we in de eerste set onze service kunnen inzetten, lukt dat nu niet, helaas. Ondanks dat we dichterbij komen, komen we niet in de positie dat we er overheen kunnen. Gestolen bal of niet, het winnende setpunt wordt geïnd door Sovicos.

De derde en vierde set dan. Nu pakken we vanaf het begin het initiatief, en de Hagenaars voelen dat. Eigenlijk maken ze niet veel kans als wij op stoom zijn. Er zitten gaten in de verdediging, en daar maken we gretig gebruik van. Zonder in de big points te treden, pakken we de wedstrijd terwijl Sovicos afdruipt met 15 en 16 punten in de laatste twee sets. Dat zijn dus 4 x 2 = 8 punten voor ons! We nemen afstand van Sovicos, en maken ons op voor een spannende strijd in het midden van de competitie.