Heren 1 sluit seizoen met winst

14 Apr 2024

Heren 1 sluit seizoen met winst

Uit tegen nummer 4 is een mooie afsluiter van een geslaagd seizoen!

Eigenlijk kon onze dag al niet meer stuk zaterdag, nog voordat we aan de wedstrijd begonnen. Het was namelijk al duidelijk dat we steady op de vijfde plaats eindigen, dus bóven Inter en bóven Velo. Heerlijk! Een potje vrijuit knallen dus tegen het team dat net een plaatsje boven ons stond, in de Vinexwijken van Bergschenhoek.

Geef ons die kans om vrijuit te spelen, en die pakken we aan. De eerste en tweede set waren vuurwerk, alles lukte en we scoorden prachtige punten. Lange rally's? Ook geen probleem, wij vissen die ballen wel weer op en werken hem op een slimme manier op de grond. Soms heb je van die wedstrijden dat je gewoon goed bent. Dit is er zo eentje. 

Helaas zakt dat gevoel wel weg, vanaf set nummer 3. Hoe vaak ik wel niet geschreven heb, dat dat een cruciale set is... niet bijgehouden, en zal ik julie zeker niet mee vermoeien. Zaak blijft dat we in deze set een achterstand oplopen, die weer wegwerken, dan weer een achterstand. We blijven een beetje hangen in deze cyclus en daar profiteert Volley2B van. Zij pakken dan ook helaas deze set. Ook de vierde set gaat het wat op en neer. Het is spannend, ja zeker. Weer de big points waar het in moet gebeuren. Maar het gebeurt niet. Bij een 2-2 stand kunnen we het maximale uit het seizoenseinde halen door nog er nog eentje aan te plakken. 

Gelukkig komt het vertrouwen terug en wordt het spel beter. Eigenlijk laten we hier weer zien dat we kunnen volleyballen. Relatief eenvoudig hengelen we deze set dan ook binnen, en bij 10-15 is het einde verhaal voor Volley2B en mogen wij nog 3 punten bijschrijven. Niet dat dat nog verschil maakt, maar het is toch lekker. Geslaagd seizoen, dat we pas écht afsluiten met een rondje Padel volgende week. Zin in!