Heren 1 verliest nipt tegen belangrijke tegenstander

07 Nov 2021

Heren 1 verliest nipt tegen belangrijke tegenstander

Heren 1 is het niet gegund. In de thuiswedstrijd tegen Sovicos trekken ze aan het kortste eind, ondanks dat zij in totaal méér punten hebben gescoord dan hun tegenstander.

In de spannende wedstrijd laat heren 1 op de cruciale momenten zich overtreffen door Sovicos. Ondanks dat het spel wel voldoende punten oplevert. Met 93-90 in totaal na 4 wedstrijd heeft PQV de meeste punten, maar moeten ze met een 3-1 verlies hun meerdere erkennen in de oranje-zwarten.

De wedstrijd wordt gekenmerkt voor vroege voorsprongen die het lastig maken weer in te lopen. in de eerste set is daarvan nog geen sprake, een nek-aan-nek strijd wordt tijdens de big points in het nadeel van PQV beslist. Hierna volgt de vroege achterstand in set 2, die ondanks dat het gat steeds kleiner wordt, niet wordt ingelopen. De derde set (de o zo cruciale derde set) begint gelukkig met een ruime voorsprong, en die wordt niet meer weggegeven. 25-15 is een setscore om over naar huis te schrijven. Dat kunnen we niet doorzetten in de laatste set. De vijfde set die nodig is om toch wat punten te halen komt al snel op een afstand, terwijl we in het begin van de set Sovicos de ruimte geven om een voorsprong in te zetten. We lopen weer in, komen weer in de buurt, en laten het lopen in de big points. Een herhaling van zetten in ons nadeel. Iets om aan te werken. We moeten aan de bak, willen we handhaven. Schouders eronder en die horde nemen! We horen thuis in deze klasse.

 

De setstanden, voor wie me niet gelooft dat we echt meer punten hadden:

23-25

22-25

25-15

23-25

 

Het spel is er wel, nu nog op de goede momenten doorzetten!

 

Erik