Heren 1 vliegt uit de startblokken, maar daarna uit de bocht

06 Nov 2022

Heren 1 vliegt uit de startblokken, maar daarna uit de bocht

Afgelopen vrijdag heeft Heren 1 bezoek gehad van de Kangoeroes uit Gemini. Dat belooft springveren aan de andere kant van het veld, maar wij kunnen er ook wat van; we hebben zelf natuurlijk ook al aardig wat vlieguren in de benen. Met het goede voorbeeld van ons eigen Heren 2, die een prachtige volleybalvoorstelling hebben laten zien met spanning en drama van een sterk Grieks epos, gaan we er zelf ook met vuur en plezier in.

Zo blijkt in de eerste set. De eerste bal, meteen keihard raak! De kangoeroes zijn een beetje beduust, wat gebeurde hier nou en hoe komt die bal daar ineens op de grond? Veel tijd om deze vraag te beantwoorden, krijgen ze niet. Bal nummer twee komt al net zo hard aan! We vliegen uit de startblokken, en laten al snel zien dat we vanavond trek hebben in een overwinning. Kangoeroes kunnen hard rennen, maar wij nog harder!

En zo geschiede. Hoewel het gat wel wat kleiner lijkt te worden, pakken we toch met overmacht de eerste set. Een duidelijk statement. Echter, set twee begint niet zo voortvarend als de eerste set (kan ook bijna niet), en de spanning is te snijden. Er komen sterke services vanuit de andere kant naar ons, die het ons wel lastig maken voor ons. We blijven strijd bieden, het wordt nog spannend, maar helaas, als wij zelf 22 punten hebben, zien we dat Gemini al de 25 aantikt.

Derde set dan maar. Ook nu niet meer de bravoure van de eerste set, er worden te veel foutjes gemaakt. Ook zitten de kangoeroes sterk in hun verdediging. Harde ballen, daar hebben ze wel moeite mee. Die slaan we dan ook af en toe wel, maar niet genoeg. Opnieuw zien we 22-25 op het bord staan, ook de derde set mocht niet baten. Dan is de geest ook wel uit de fles. De setstand van de vierde set verraadt al dat we hier onze meerdere moeten erkennen in Gemini; bij 15-25 pakken zij overtuigend de overwinning. Hier had toch meer in gezeten, maar goed: we gaan ze gewoon weer stevig aanpakken als we ze weer tegenkomen op hun thuisgrond. Misschien dat we dan wel de kangoeroes kunnen temmen.

 

Erik