02 Apr 2023

Heren 1 vreet Zovoc op

Vrijdagavond, een vroege wedstrijd. We hebben net het avondeten achter de kiezen, met natuurlijk het risico dat je te veel gegeten hebt en tijdens de eerste en tweede set dat avondeten nog lekker op staat te boeren. Niet echt goed voor het spel, als je ook nog eens staat te verteren tijdens het serveren. Hoe gaat dat aflopen? Hebben we te veel op, of kunnen we wel tegen Zovoc op? Deze avond gaat ons het antwoord opdienen.

Het voorafje van de match gaat er in ieder geval lekker in. Al vanaf de eerste bal pakken we het initiatief, en weten een gaatje te slaan (niet in de tanden wel te verstaan, dat scheelt weer een bezoekje aan de tandarts). Zovoc krijgt onze harde aanvallen voor de kiezen; vooral op het midden gaan ze hard. Het is duidelijk dat we honger hebben naar punten en super staan te spelen! Het voorgerecht blijkt meloen; Zovoc moet een flinke meloen doorslikken als de eerste set met overhand naar PQV gaat.

De eetlust is dus gewekt. We blijven gretig. Honger. Honger! Naar punten, die o zo zoet smaken! Onze smaakpapillen staan op scherp, en ons spel ook. We beginnen weer met bravoure aan de tweede set, en ook hier dwingen we Zovoc op een achterstand die ze niet meer zullen inlopen. Een bittere pil voor deze heren, die boven ons in de competitie staan. Ze treffen een PQV dat optimaal in vorm is, en nu al twee punten naar binnen heeft geslokt. En het is nog niet afgelopen.

Het hoofdgerecht is uiteraard de winst van deze pot. Wordt die opgediend in de derde set? Van verzadiging is duidelijk geen sprake. Pas nu de geur van de overwinning echt goed in onze neus dringt, beginnen we te watertanden en houdt niets ons meer tegen! Het blok staat als een huis, de mannen uit Zoetermeer proberen wel de kaas van ons brood te eten maar dat gaat ze niet lukken. Ook in deze set belanden we met een mooie voorsprong bij de big points. Als we deze set verzilveren, laten we het ons goed smaken: het hoofdgerecht is inderdaad opgediend en we genieten met volle teugen!

Is er dan nog plaats voor een toetje? Enigszins met een volle buik proberen we het nog wel, we komen een heel eind, maar moeten het toch laten staan. Heeft Zovoc ook nog iets om op te knagen. Maar wat een avond! Op en top genieten, en nu lekker uitbuiken met 4 punten. Top! We zijn dit seizoen alleen maar beter geworden, en dat smaakt elke keer weer naar meer!