Heren 3 en de wondere wereld van Chriet Titulaer

04 Feb 2024

Heren 3 en de wondere wereld van Chriet Titulaer

Wat is dat nou weer voor een aanhef. Waar gaat dit over??

 

Over heren 3, dat lijkt me wel duidelijk. En over een wedstrijdje volleybal tegen SKC in Leiden. Zowat in het holst van de nacht. Een wedstrijd, die verliep zoals zoveel van onze wedstrijden dit seizoen. Wij speelden niet geweldig, maar de tegenstander niet per sé beter en uiteindelijk stond er een stand van 1 voor SKC en 3 voor PQV op het bord. Zo gaat dat wel vaker. Al met al hebben we deze competitie nu 6 verliespunten, door even zovele wedstrijden met 3-1 te winnen en onze directe concurrent DEO staat inmiddels op 9 verliespunten.

Inderdaad, wij hebben al eens van DEO gewonnen, met 3-1 dus. De wondere wereld zit h’m hierin; wij heten niet voor niks The Grumpy Old Men, dus zijn wij in het veld wel eens Grumpy, vooral op ons eigen spel overigens. Wij kunnen dat prima handelen en gaan daarna weer verder met waar we mee bezig waren. Soms echter zijn er wel eens kleine vulkaanuitbarstingen, waarvoor ik persoonlijk eens een gele kaart gehad heb. Dat was bij Inter in Rijswijk en volkomen terecht. Was ik vergeten, maar mijn teammaten zeker niet.

Nu wil het geval, dat de scheids van dienst, een jonge dame van rond de 20, in haar nervositeit haar pijlen op ons team had gericht. We stonden bij aanvang niet goed(?) en liepen in het spel wat met elkaar te converseren. Dat het bij ons even niet zo lekker liep lag aan ons en niet aan de scheids, maar dat voelde ze kennelijk wel zo. Resultaat was, dat out of the Blue nota bene Henk een gele kaart kreeg, die lieve jongen. Oké, kan gebeuren, en door. Zo kabbelde deze strijd naar het einde, 2-1 voor en 20-16 op het bord voor ons. Zoals wel vaker in een wedstrijd werd er een bal door de scheids ingegeven, die naar onze mening UIT was en dat geef je dan middels een keurig handgebaar aan. Vuur van het spel, verder niks, accepteren en de scheids is de baas.

Maar niet nu. Henk weer moest op het matje, kreeg zelfs een ROOIE kaart, omdat…… hij met z’n hoofd liep te schudden. In dat geval dient heren 3 zich in de toekomst zeer ernstig zorgen te moeten gaan maken, omdat dat inmiddels bij onze leeftijd past!! Allerlei ingewikkelds, scheids van de bok, punt voor SKC en service over (jammer Willem), want dat had ze net op cursus geleerd. Resultaat natuurlijk; die laatste 5 punten waren voor ons! Waar dit normaal gesproken een doordeweekse volleybalwedstrijd zou zijn geweest, was deze rooie kaart ineens aanleiding voor een stukje. Want een gele én een rooie kaart, die had Henk nog niet. Volgende week; zelfde zaal, zelfde tijd, SKC 9 i.p.v. SKC8, maar ik hoop voor haar een andere scheids! Wij zullen ons keurig gedragen.

En wat Chriet Titulaer betreft; die besprak allerlei wondere uitvindingen, bijv. de mobiele telefoon, die wij vandaag de dag heel gewoon vinden. Of die hersenchip van Elon Musk daar ook bij zat weet ik niet, maar die helpt vast, om ons hoofdschudden wat te verminderen. Wij gaan met opgeheven hoofd verder.

Dick