03 Mar 2024

Heren 3 flikt het gewoon.

Na de wedstrijd van afgelopen woensdag

Na de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen de mannen van Kalinko  H7 die met 4-0 gewonnen werd. Al was dat moeizaam maar zoals Art al zei na de wedstrijd na set 1 (25-10) gingen we op 80% ballen wat ons nog bijna nekte maar gelukkig werden de overige 3 sets gewonnen met (25-21, 25-20 en 25-20) dus 5 waardevolle punten in de pocket. En belangrijk voor het kampioenschap waarvoor de mannen van H3 in de race zijn samen met DEO H3….

DEO H3 was de tegenstander van de vrijdag erop dus moesten de mannen op en top fit en scherp zijn om deze, de allicht belangrijkste pot van het seizoen, te winnen want de directe concurrent voor het kampioenschap.

En de mannen begonnen goed met rustig en solide spel. Veel ballen werden goed verdedigd en lange rally’s werden gewonnen wat belangrijk was voor het gevoel natuurlijk. En zo haalde de mannen van PQV H3 de eerste set met redelijk gemak binnen met 18-25. De eerste horde was genomen nog 3 te gaan zou men zeggen.

De tweede set ging lange tijd gelijk op en werd zelfs spannend maar de Heren 3 hield het hoofd koel en wist zowaar deze set ook binnen te slepen met 22-25. Al moet worden gezegd dat DEO stevige aanvallers had staan waar de Grumpy old Men nog wel een fikse dobber aan hadden maar goed missie volbracht.

En dan de belangrijkste altijd lastige 3e set, ja hij bestaat ook bij dit team. DEO werd steeds beter en de aanvallers met hun aanvallen steeds beter. Maar nog steeds had onze verdediging veel reddingen maar de ballen rechtdoor in de rechter achterhoek bleven lastig te verdedigen. Al zaten we er soms best goed bij. Helaas moesten de mannen van 3 hun meerder erkennen in de mannen van DEO in deze set en verloren ze de set met 25-20.

En toen toch wel de 2 punten set van de pot. Deze moesten we winnen om een goed gat te slaan. De mannen van DEO waren kennelijk moe geworden want echt veel tegenstand was er niet meer. Hoewel er genoeg pogingen werden gedaan om de bal weer in de rechterachterhoek te deponeren. Echter hadden we daar een afspraak over gemaakt die goed werd uitgevoerd en in die hoek kwamen ze er alvast niet meer door. Wat uiteindelijk resulteerde in de set- en wedstrijdwinst voor PQV H3 met 16-25. Het gat is inmiddels geslagen en we staan 5 punten voor.

Komende vrijdag mogen we tegen onze angstgegener Velo Heren 6, altijd lastig. Zij staan ook eerste maar dan moet je de ranglijst wel ff omkeren. We zijn er nog niet in ieder
geval, vrijdag eerst kijken of we weer 4 sets kunnen winnen tegen deze mannen en dan hopen we 5 april de schaal omhoog te kunnen houden. Mitsen en maren daar gelaten natuurlijk.

Willem