12 Nov 2023

Heren 3 in C majeur

Hierbij weer een kriebeltje van heren 3, want jullie willen allemaal weten, hoe het ons vergaat!

Laten we beginnen bij de wedstrijd van 2 weken geleden tegen de studentjes van SKC. Met opzet de “studentjes”, omdat ze in de loop van deze competitie ons waarschijnlijk danig boven het hoofd gaan groeien. Want zij zullen groeien in hun spel en wij, ja wij worden alleen maar ouder!! Maar niet deze eerste editie van ons treffen, want wij hadden, naast thuisvoordeel in een verder volstrekt lege zaal, een troef in handen in de persoon van Johan van de rekrees. Een troef van heb ik jouw daar, want hij timmert aardig aan de weg als ook op de grond.

Met Johan in onze gelederen kwam de tegenstander in de eerste set nog tot een respectabele 22 punten, wat tegelijk hun hoogtepunt bleek te zijn, omdat hun puntenaantal in de daaropvolgende sets steeds dicht in de buurt van de tien bleef. 4-0 voor ons dus, al heeft Johan niet alle punten in z’n eentje gemaakt, zo eerlijk moeten we wel zijn. Te vermelden valt ook, dat ons ART, na een lange aanwezigheid vanwege vage klachten, ook weer van zich deed spreken. Als coach dan weliswaar, maar toch. En hij voelde zich het mannetje, want wij hadden nog niet eerder met 4-0 gewonnen!

Na een verdiende pauze van een week, zeer goed voor de oude en stramme botten van de Grumpy Old Men, traden wij afgelopen week aan tegen koplopert DEO. Weer thuis, waar de tribunes dit keer afgeladen vol zaten. Mooi, alleen jammer, dat die supporters weer waren verdwenen op het moment, dat onze wedstrijd begon. Zeker jammer voor hen, omdat onze andere oproepkracht Gerard deze keer de ballen in het veld stond te timmeren, alsof hij Cassius Clay zelf was. Zijn medespelers stonden erbij, alsof het een stelletje figuranten waren, zo stonden zij vol bewondering de kunsten van Gerard te aanschouwen. Gerard, als je dit iets teveel van het goede vindt, dan snap ik dat, maar toch, bedankt voor je inzet. En natuurlijk hadden we daar, weer, ART, die van plan was, voorzichtig, een setje mee te spelen. Dat werden er dus 4, zonder dat we hem met een brancard van het veld hoefden te dragen. Niet aflatend was hij daar zelf zeer, nee zéér content over. Daarmee werd hij, op voordracht van zichzelf, maar toch unaniem voorgedragen als GOAT van de week. Voor diegenen, die niet weten wat dat is, zoek het op op Wikipedia, maar het is iets groots. Allen die hem kennen, zullen beamen dat ze blij zijn, dat ze hem kennen. Zoals al verklapt, deze wedstrijd duurde 4 sets, omdat wij uit grootmoediglijkheid de laatste set aan de tegenstander cadeau hebben gedaan. Daarmee heeft heren 3 inmiddels al meer punten verzameld, dan het afgelopen 15 april op de laatste dag van de vorige competitie had, al was dat toen nog in de 3de klasse. Niemand meer, die daar nu nog op let. We zijn goed bezig!!

 

Manusje van alles, Dick