Het mirakel van Monster – PQV HS2 wint met 3-2 van Monza HS3

21 Nov 2021

Het mirakel van Monster – PQV HS2 wint met 3-2 van Monza HS3

De Wielepet lonkte vrijdagavond voor dit keer een vroege pot. Na de QR-check traden we om 19.30 uur traden we aan tegen een gelegenheidsteam van Monza. Het team betond namelijk naast de heren ook uit twee jonge meiden. Met hun knie- en armbeschermers wekten ze al de indruk lekker ballen van de vloer te gaan vegen. En zo geschiedde, want er kwam veel terug die avond.

Op zich waren wij ook met een ‘jong’ team, want de oudste twee leden zaten ziek thuis. Het werd echter al met al een avond waarop we ver onder ons kunnen presteerden. De eerste set liepen we lange tijd achter de feiten aan. Het energieniveau was te laag en we speelden krampachtig. Toch wisten we tijdens de big points toch deze set te kantelen en kwamen we met 19-25 op voorsprong.

We namen ons voor om die laatste flow te gaan doorzetten. Maar we kwamen in de 2e set al snel weer 8-4 achter. Vooral onze service liep dramatisch met alleen Ronald die foutloos was deze avond. Ikzelf bakte er een potje van en het zelfvertrouwen zakte tot een dieptepunt. Ik had graag af en toe een schop gehad om een kuil te graven en door de vloer te verdwijnen.

Ondanks af en toe uitstekende blocks van Frank en Jan en gelukkig ook af en toe de mokerslagen van Frank verloren we met 25-22 en 25-20. Het was werken, werken, werken, zoals Coen treffend zei en punten sprokkelen. Met af en toe een bal buiten de antenne om en touchés die wel en niet werden gezien voorkwamen we dat echt helemaal weg werden geslagen. Want ook aan de overkant stonden nummer 18 en 43 lekker te rammen. De service van de senior en spelverdeler, maar ook van 3 en 43 kregen we maar moeilijk onder controle.

Ook de 4e set was het struggelen en punt voor punt, maar viel het gelukkig met 22-25 onze kant op. We waren getergd om het momentum mee te nemen die 5e set in. Nog even een Dextrootje en knallen maar. We kwamen echter 6-2 achter, het werd 8-5, maar vervolgens 13-8 en de overwinning leek zo goed als uit zicht. Na een tiebreak werd het toch 13-10. Weer een tiebreak, maar nu van Monza. We zetten door met goede services van Frank een block van mij en Jeroen komt op stoom. Het wordt 13-14 voor ons en dus setpoint. Monza geeft zich echter nog niet gewonnen en keert de zaak om tot 15-14. Dit setpoint wordt echter vakkundig door Jeroen om zeep geholpen. Ik mag bij 15-15 gaan serveren en gelukkig gaat deze service wel goed over het net en is het weer Jeroen die het afmaakt via de handjes. Op 15-16 lukt het me om vol op de spelverdeler te serveren. Paniek achterin, een rommelige aanval volgt en die wordt alert bij het net afgestraft.

Oerkreten van onze kant volgen – je moet wat in Coronatijd - en de ontgoocheling bij Monza is compleet. Je ziet ze denken: “Hoe dan?!”. In de kleedkamer werd er gelaten geëvalueerd over deze collectieve wanprestatie (die individueel zelfs onder het nulpunt zakte), maar met een miraculeuze zoete eindsmaak. De eindsmaak bleef ook Dextro-zoet, want bier en bitterballen worden er na 20.00u niet meer geserveerd. Hopelijk volgende week met Ron en Peter weer wat degelijke routine erbij en ook weer echter ‘monsterscores’!

Lennart