Honger naar de bal

wedstrijdverslag Heren3

17 Sep 2021

Honger naar de bal

Niet zomaar een titel, want de honger naar de bal is zelden zo groot geweest. Want we hebben best wat moeten afzien de afgelopen tijd.

 Ik zal hier het C-woord niet noemen, maar u weet allen genoeg. De honger naar de bal was inmiddels zó groot, dat een enkeling van ons immens populaire team niet eens meer wist, in welk soort tenue we tegenwoordig onze wedstrijdjes afwerken. En een andere enkeling moest nog even snel z’n shirt uit de wasmand halen, omdat het wassen van dit vod inmiddels geen standaard procedure meer is.

Gelukkig voor alle andere teamgenoten betrof het hier een shirt, dat vorige week op de daverende seizoensopening van PQV nog gedragen was en dus niet gedurende anderhalf jaar onder in de wasmand heeft liggen beschimmelen. Volgend probleem was; hoe vind ik de weg naar Netwerk, aangezien de wegen- en huizenbouwers de laatste tijd toch behoorlijk tekeer zijn gegaan. Bij Hoevelaken linksaf wordt dan te gek, dat is iets te ver óm. Ook binnen de lijnen , overigens, wélke lijnen, van het volleybalspel is er het één en ander veranderd.

Niet te vergelijken met de transfer van ene Messi, maar voor ons net zo belangrijk, is de komst van onze nieuwe midvoor Leon. Ook al hebben we daar best wat geduld voor moeten oefenen. Misschien nog niet direct de ster van het veld, maar de verwachting is, dat hij in het team van de GRUMPY OLD MEN binnen zeer kort iedereen naar de kroon zal steken, om te beginnen met het onderwerp populariteit. Leon, meer dan van harte welkom.

Dan de wedstrijd; het gaat altijd bij ons edele spel om the big points. En hoe je het ook draait of keert; Netwerk was daar steeds iets eerder bij aanbeland. In set 1 en 2 ging het bij ons PQV H3-team best naar tevredenheid en konden we leuk meedoen. Sommige acties staan voor altijd in ons geheugen gegrift, al weet ik nu even niet meer welke. Met 2 x 25-20 konden we best tevreden zijn (zelfs hier wordt een klein beetje gesmokkeld). In de volgende sets was de spanningsboog weg, dan wel ons kruit verschoten, dan wel werden we tamelijk overklast, maar daar leed ons humeur op generlei wijze onder. Het was waarlijk een nieuwe start. Na in de kleedkamer ontdekt te hebben, dat corona de meesten van ons niet per sé slanker gemaakt heeft, hebben we de traditie van het gezamenlijk ondergaan van de derde helft op waardige wijze in ere hersteld. Of het innemen van een bruine fruitschaal ertoe heeft bijgedragen weet ik zo 1,2,3, niet, maar we wisten de terugweg naar Naaldwijk veel makkelijker te vinden  dan de speurtocht op de heenweg naar sporthal de Viergang te Pijnacker. 

Gelukkig, we zijn weer begonnen!!