HS2 maakt hattrick tegen Netwerk

15 Oct 2023

HS2 maakt hattrick tegen Netwerk

Na een nipte nederlaag tegen Punch werd er twee keer gewonnen. In een bruisende Vreeloohal trad HS2 aan tegen het team van Netwerk.
HS1 had hiervoor een zinderende partij tegen Kalinko gespeeld, dat echter een maatje te groot was. Bij HS2 ontbrak de in vorm zijnde routinier Peter, maar Lennart was er na een schouderblessure weer bij. Bij het inspelen hield de rechterschouder van deze linkshandige midden het aardig goed.
Hij begon in de basis en zo had Ronald na het energieslurpende potje tegen Kalinko nog even rust. Hoewel het team mild was in zijn oordeel ging de eerste set onnodig door knullige foutjes van Lennart met 24-26 verloren. Het ontbrak duidelijk nog aan wedstrijdritme en de opgooi met rechts bij de service was instabiel. Terecht nam Ronald zijn plaats in bij aanvang van set 2. Deze set speelden we heel solide, rust in het spel, koppie erbij en met goede servicedruk. Een steady 25-16 was het resultaat. De derde set trokken we dit spel door, al waren er meer slordigheden en zo kwam Netwerk tot 21.
Anatoli had een blessure in zijn rechter knieholte en was duidelijk minder fel dan anders. Frank was steady op de midden, Jeroen steeg af en toe boven zichzelf uit. Zeker op de service had hij mooie serie waaronder één van 9. Ook Coen wist met zijn service de laatste drie punten van die 3e set binnen te hengelen. Nick wisselde uitstekend spel af met voorzichtige boogballetjes. Steyn viel aanvallend en zelfs blokkend positief op.
De vierde set lieten we het onnodig lopen en draaide de setstand om tot 21-25. De bal werd steeds natter en gladder en het groene handdoekje van Lennart was regelmatig nodig. Er werd gezocht naar grip en rust door o.a. de spelverdeler te rouleren, maar de 4e set ontglipte ons letterlijk en figuurlijk. 
De 5e set mocht ik weer meedoen. We stonden er van quitte af aan en speelden geconcentreerd. We wisselden van helft bij 8-3 en kwamen niet echt meer in gevaar. Bij 14-8 was Lennart het passend even kwijt en werd het 14-10. Op eigen aangeven liet hij zich wisselen voor Ronald en die luidde met zijn ervaring en pass de 15-10 in. Na een spannende rally viel die heerlijk op de grond en was het gedaan.
Na het verlies van Punch tegen Kalinko staan we netjes 3e na 4 wedstrijden met 13 punten. Dit smaakt na deze 3 op een rij, zeker naar meer! Aan een prachtige PQV-tafel van Dames en Heren 1 en Heren 2 was het nog even goed toeven en ver na twaalven zwaaiden we de hartelijke, jonge bardame welterusten...