03 Dec 2023

HS2 wint wel in Rijswijk

Wat HS1 helaas niet lukte, ondanks de aanmoedigingen van Heren 2 en een spannende 4e set, pakte voor HS2 wel goed uit.
Heren 5 van Inter Rijswijk bestond uit jonge, gedreven gasten, maar ook met jeugdige onbezonnenheid. De eerste set ging met 20-25 naar ons, maar dat hadden geen 20 punten mogen zijn. Regelmatig lieten we ons in slaap sussen en meezingen in hun slordige spel. De scheidsrechter floot bij het eerste punt gelijk voor een opstellingsfout tegen hen. Hij was in zijn bondskleding deskundig, maar af en toe miste hij de geest van de wedstrijd.
 
Anatoli had deze set een prachtige serie van 4 goede sprongservices. Heren 1 had zich op de tribune genesteld en wisselde aanmoedigen af met plagerige grappen. Het kon allemaal, want in set 2 kwam er wel die terechte stand van 10-25 op het bord. Aanleiding voor Heren 1 om te vertrekken. Ze geloofden wel dat er punten gepakt gingen worden.
 
Toch sloeg het in de derde set om. We liepen lang achter de feiten aan en bleven op 3 á 4 punten achterstand. Toen Coen weer ging serveren sleepte hij met een serie van minstens 10 punten er op en erover. Helaas ging het setpoint knullig verloren en met nog een pechbal ging de set in 28-26 naar een dolblij Inter Rijswijk.
De vierde set stonden we er weer en liepen we gemakkelijk naar 9-19. Niets aan de hand zou je zeggen. Maar het kwam toch nog tot 20-23. Te bizar voor woorden, maar de voorsprong was genoeg. Ik mocht het uitserveren na een lekkere klap vanuit een C2. Het werd 20-25 en 4 punten in de tas.
 
Het merendeel van het team hield het bij één drankje, maar Coen, Steyn, Frank en ik voegden er nog 2 rondes aan toe, zelf met een bruine fruitschaal. Om 1 uur werden we vriendelijk verzocht het pand te verlaten.
Door de heldere, koude nacht vertrokken we richting De Lier en Maassluis. Tevreden en een heerlijk weekend voor de boeg. Volgende week de Westlandse kraker tegen Monza. Die staan met 2 punten minder onder ons. Een schone taak om ze daar te houden.
 
Lennart