Ijzingwekkende strijd tijdens PQV H1- Delta H3

31 Oct 2021

Ijzingwekkende strijd tijdens PQV H1- Delta H3

Tijdens de uitwedstrijd tegen directe concurrent Delta heeft PQV zich kranig geweerd. De strijd was hevig, maar viel niet de goede kant op voor heren 1.

In de eerste set wordt al duidelijk dat de punten niet voor het oprapen liggen. Een vroege achterstand zet de heren van PQV meteen in de positie dat ze zich moeten terugvechten. Delta heeft het initiatief vanaf het begin, maar krijgt meer en meer tegenstand naarmate de set vordert. Het gat wordt steeds kleiner, en de set moet worden beslist in de “big points”. Ondanks het kranige verweer pakt Delta hier de eerste punten, hoewel dat met een score van 26-24 nipt genoemd mag worden. Deze score zal een voorspelling blijken voor de rest van de wedstrijd.

Ondanks opnieuw een achterstand in de tweede set, weet PQV zich opnieuw in de wedstrijd te vechten en een kleine voorsprong op te bouwen. Met hand en tand wordt deze verdedigd, en de Westlandse heren mogen hun eerste punt van de avond bijschrijven met een setscore van 22-25. Hoop doet leven, en de derde set begint dan ook voortvarend. Echter, in een ommezwaai á la eerste set, weet Delta de ruime achterstand puntje voor puntje te verkleinen. De druk van de dreigende Delftenaren wordt helaas toch te groot, en ondanks setpunt voor PQV gaat de set uiteindelijk met opnieuw 26-24 naar Delta. De vierde set kan nog een opening bieden naar de vijfde set, echter deze is PQV niet gegund. Opnieuw met een achterstand kent deze set een slecht begin, maar het gat wordt verkleind. Ook deze keer zijn de allesbepalende “big points” waar de setwinst in het heetst van de strijd wordt verdeeld. De Westlanders trekken aan het kortste eind met opnieuw 26-24 voor Delta. Er is hard geknokt, en alles was mogelijk in deze wedstrijd. Een volgende ontmoeting tussen deze teams belooft weer een spectaculaire wedstrijd te worden.