Is de eerste klap een daalder waard?

15 Jul 2024

Is de eerste klap een daalder waard?

Recreantenwestrijd Netwerk XR3 - PQV Westland XR2

Vrijdagavond 6 oktober speelde het Recreantenteem 2 uit tegen Netwerk XR3 hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Door de afwezigheid van Wouter (blessure), Jaimy (bruiloftsfeest), Patricia (vakantie) en Fred (verhinderd) hadden we een half ‘invalteam’ met Denise, Carine en Henk. Een puik mixteam dat goed aan de eerste set begon met een ruime voorsprong van zo’n acht punten. Halverwege de set viel de scherpte wat weg en door foutjes kwam de tegenstander, een damesteam met twee heren, terug in de wedstrijd. Het puntenverschil liep terug en we kwamen gelijk op 20-20. Door vijf goede service van Henk, wonnen we toch de eerste set met 20-25.

De tweede set liep het beter en kwamen we weer ruim voor en dat bleef zo tot het einde: 13-25. De derde set verliep niet anders, ondanks dat we een andere opstelling hadden door iedere set de wisseling met de reserve aan de kant.

Omdat we door de invallers drie buitenaanvallers en niet voldoende uppers hadden, mocht ik in de vierde set als buitenaanvaller mijn wedstrijddebuut als upper maken. Het verloop van deze set was wat grilliger, niet door mij overigens. Halverwege de set kwam de tegenstander met 16-15 voor. Tot het eind ging het enigszins gelijk op en werd het nog spannend. Uiteindelijk wonnen we de vierde set met 24-26. De eerste vier punten voor het kampioenschap zijn dus binnen.  

NB: Invallers hartstikke bedankt voor het meedoen!

Harry Stijger