02 Sep 2023

Jeugd Expeditie op het strand

Het is weer zo ver, de zomervakantie is voorbij en dat betekent dat de trainingen weer zijn begonnen! 
 
Om dit seizoen goed van start te gaan, is er voor de jeugd een activiteitendag georganiseerd. Afgelopen zaterdag gingen ze op expeditie op het strand in Monster. Na het verzamelen begon om 15:00 de middag vol gevarieerde proeven die in actie zijn gezet door Westbeach. 
 
Om even op te warmen en in het spel te komen, begonnen we de middag met pijl en boog schieten. Hierna volgde allerlei proeven waarbij er in teams samen gewerkt moest worden. Zo volgde de middag met het maken van een waterbaan van bamboe, touw en stokken. Via deze baan moest er water in een emmer terecht komen. Het team waarbij de emmer het volst zat had de proef gewonnen. 
 
Tijdens de volgende proef werden de teams aan het werk gezet om een grote katapult te bouwen. Het uiteindelijke doel was om met deze katapult tennisballen in een ton te schieten die een eindje verder op stond. Dit bleek nog best lastig te zijn, dus mocht één van de teamgenoten met de emmer de tennisballen opvangen.
 
Hierna volgde een proef waarbij er verschillende puzzels opgelost moesten worden. Dit was toch wat moeilijker dan gedacht, maar gelukkig na een aantal tips en tricks konden de teams door naar het laatste onderdeel. De wel bekende 'vuurproef' het team dat het eerst het touw had laten doorbranden was de winnaar!
 
Deze gezellige en zonnige middag werd afgesloten met een lekkere snack. Wij kijken terug op een geslaagde middag en een goede start van dit seizoen! 
 
Wij willen jullie bedankt voor jullie komst en enthousiasme. Hopelijk tot snel en maak er een mooi seizoen van met elkaar. 
 
Groetjes,
Nathalie, Tessa en Manon
De Jeugdcommissie