Mini´s pakken na acht toernooien de derde plaats!

16 Apr 2023

Mini´s pakken na acht toernooien de derde plaats!

Op zaterdag 15 april stond het laatste toernooi voor de mini´s op het programma. Het zou een spannende middag worden. Na zeven toernooien stonden Vinh, Sido en Merlijn op de 3e plek. Het zou nog een hele klus worden om dit vast te houden. Zovoc N5.1 was al niet meer in te halen, dus de eerste plek was niet meer haalbaar. Inter Rijswijk N5.1 stond maar twee punten boven PQV N5.1 en de nummer 4 maar twee punten daaronder.

De eerste wedstrijd was rechtstreeks tegen Inter Rijswijk. De eerste set werd verloren met 19-21, de tweede set eindigde gelijk in 21-21. Helaas werd er te weinig in drieën gespeeld, waardoor Inter Rijswijk een kennis kreeg, die niet meer terug te halen viel. Eén punt verlies op Inter Rijswijk dus. In de wedstrijd tegen Volevo N5.2 ging het in drieën een stuk beter spelen, deze wedstrijd werd dan ook gewonnen (20-22 en 17-20).

De eerste set tegen Zovoc was erg onzeker. Er werd veel in drieën gespeeld waardoor de jongens met 22-17 wonnen. Helaas zakte dit weg in de tweede set. Deze werd verloren met 31-13. Maar toch twee punten gepakt tegen dit zeer sterke team.

De laatste wedstrijd tegen Kalinko N5.1 was weer vol zekerheid, PQV ging er met de volle winst vandoor (22-14 en 21-13). En toen was het afwachten wat de andere teams tegen elkaar zouden doen. Eerst met het hele team patatjes eten in de kantine en op naar de prijsuitreiking. Tussendoor konden alle kinderen nog een volleybalspel met trampolines doen.

Toen was het zover: de prijsuitreiking. Het was gewoon gelukt, Vinh, Sido en Merlijn zijn derde geworden. Alle acht toernooien gespeeld ze met z'n drieën, maar tegelijkertijd ze in de lus van het seizoen rossen beter gezamenlijk één in drieën leerden spelen, hebben ze de derde plek gepakt. Superknap gedaan!

Natuurlijk was dit niet mogelijk zonder Willem, die hen de eerste helft van het seizoen heeft getraind, en de meiden van JA1 die het stokje van hem hebben overgenomen. Willem, Robin, Roos, Fenna, Marieke en Yasmin: bedankt voor jullie training en coaching! Zonder dat jullie niet zouden zijn geworden.

Karin Houweling