24 Mar 2024

Monza maatje te groot voor H1

Maar niet met lege handen naar huis!

In de top 5 gebeurt nog een hoop met het uiteinde van de competitie voor dit seizoen alweer in zicht. Deze week op bezoek bij Monza. Altijd al een leuke pot om naar uit te kijken, maar nu nog meer met voor beide teams wat te halen.

Wij, PQV'ers, staan namelijk vijfde en willen daar natuurlijk wel blijven staan. Nu hebben we vorige week een mooie en belangrijke zege gehaald op Inter Rijswijk, maar de strijd is nog niet gestreden (zoals zal blijken, Inter heeft namelijk ook een hoop punten weten binnen te halen dit weekend). Top 5 is een mooie ambitie die we waar willen maken, dus gaan we er tegenaan. Helaas met ontbreken van Mathias, maar gelukkig is Remco weer van de partij na een korte blessure en zijn Ronald en Nick erbij ter versterking. 

Monza daarentegen staat derde, met uitzicht op een tweede plaats en promotie. Elk. Punt. Telt. 

Hun avond begon daarom wel zuur. De eerste set gaat het gelijk op met lichte voorsprong voor ons. Goed spel met vooral de passing die goed loopt, en daarmee wordt ruimte gecreerd voor de aanvallers om punten te scoren! Het is nipt, maar als het laatste punt van deze set is gespeeld, staat er 25-23 op het bord, voor ons! Daarmee een waardevol punt binnen en lijkt er wat te halen te zijn.

Het ongenoegen blijkt aan de zijde van Monza en wel in de gezichtsuitdrukkingen.

Hun antwoord valt samen met een dipje aan onze kant en dat gaat al snel ten koste van belangrijke punten. Niet alleen in de tweede set, maar ook de derde set komen we niet tot ons recht en moeten we genoegen nemen met 15 en 16 punten als de mannen uit Monster het 25e punt op het bord zien verschijnen. 2-1 tegen, maar er is nog van alles mogelijk.

Zo breekt de vierde set aan, waar we weer wat wind in de zeilen krijgen. Het speelveld lijkt weer enigzins gelijkgetrokken te zijn, in elk geval gaat het redelijk gelijk op. De big points lonken en wat zijn we dichtbij... zouden we het halen? Echter ook Monza ruikt de winst en ze laten zich deze niet ontnemen, helaas voor ons. Toch een mooie 23-25 op het bord, maar wat heb je daaraan als je keiharde punten nodig hebt?

Dat ene puntje dat we hebben afgesnoept, dat is wel een hele zoete! De Nevobo-app vertelt ons dat Inter Rijswijk ons genaderd is door een 4-0 overwinning, maar dat het gat bestaat uit, jawel, 1 punt! Die hebben we toch maar mooi verdiend. Nog twee wedstrijden te gaan om top 5 waar te maken! Het zal wel weer veel te spannend worden.