Mooie overwinning voor PQV XR1!

22 Mar 2024

Mooie overwinning voor PQV XR1!

Donderdag 21 maart stond de uitwedstrijd tegen Delta XR1 op het programma. Andere jaren konden we de uitslag voordat de wedstrijd begonnen was al invullen (2-2), maar met die traditie hebben we dit jaar gebroken.

De thuiswedstrijd tegen Delta XR1 werd een mooie 3-1 overwinning, dus maar eens kijken hoe deze wedstrijd nu zou gaan lopen.

We waren RUIM van tevoren aanwezig (wij hadden de tijd goed, maar de tegenstander moest nog even wennen aan de nieuwe aanvangstijd) en hadden dus ook ruim de tijd om warm te spelen. Patricia is helaas nog geblesseerd, maar we hebben toch weer zes spelers bij elkaar gekregen. Invallers bedankt daarvoor!

De eerste set hebben we lekker gespeeld, maar namen bij vlagen iets te veel gas terug waardoor het spel en dus ook de punten alle kanten opgingen. Uiteindelijk teruggekomen van setpunt tegen heben we de set met 26-24 binnengehaald!

Geen wissels in de tweede set (dat is ook lastig met zes spelers), dus op dezelfde voet verder en proberen de eigen slordigheden uit het spel te halen. De tegenstander probeerde vaker om ons te verrassen met eerste en tweede ballen over het net maar, over het algemeen hebben we dit prima opgevangen. Met 25-21 ging ook deze set onze kant op, 2-0!

De hoop van Delta op een traditionele 2-2 vervloog snel. Het klopte (bijna) allemaal aan onze kant, met goed verdedigend spel en mooie aanvallen liepen we snel uit. Het werd niet meer spannend en aan het einde van de set stond er 25-9 op het scorebord.

Zouden we dan misschien voor het eerst sinds mensenheugenis (want als Henk het zich niet kan herinneren is het óf niet gebeurd of héél lang geleden) een 4-0 overwinning behalen tegen Delta? Het antwoord is ja! Het spelbeeld van de eerste twee sets herhaalde zich en we haalden de set met 25-22 binnen.

Een klinkende 4-0 overwinning en met nog drie wedstrijden te spelen een mooie tweede plek in de competitie.