Onfortuinlijk van de Olympus getuimeld

PQV HS2 pakt slechts 1 punt bij Kratos ’08 HS4 (3-1)

13 Mar 2022

Onfortuinlijk van de Olympus getuimeld

Met een storm, een voorjaarsvakantie en coronagevallen kan het zo maar een maand later zijn, dat je weer aan de bak kunt. Na de zwaar bevochten uitoverwinning bij Dosko mochten we 11 maart naar de ‘buren’ in de polder van Tanthof. Dit keer geen carnavalstoestanden, dus we mochten zelf de slingers ophangen. Met alleen Ronald er helaas weer niet bij pikten we als achttal onze vorm weer op. We zaten weer snel op de Olympus en leverden met 14-25 een uitstekende eerste set af. Er werd hard gewerkt en effectief geblokt met als gevolg dat we ons toch af en toe lieten verrassen door een prikbal.

De tweede set was Kratos gewaarschuwd en kwam er meer tegenstand. We kwamen wel weer op voorsprong, maar konden het niet vasthouden. We gingen naar een spannende eindfase die helaas de verkeerde kant opviel. Het ergste was echter dat aanvoerder Frank bij het afzetten bij de laatste aanval zijn achillespees (in)scheurde naar later bleek. Wat een malheur met twee dagen daarvoor al Erik Bongaards die door zijn enkel was gegaan. Voor Frank was het natuurlijk het meest waardeloos, maar wij waren ook van slag.

De focus bleek echter moeilijk te hervinden door het voorval en/of een andere positie die ingenomen moest worden. De 25-18 van de derde set viel in die zin nog mee. In de vierde set dreigden we echter afgedroogd te worden. Weinig lukte meer en zelfs de dubbele cijfers leken teveel gevraagd. Toen ging Jan echter serveren en pakten we flink wat punten op rij. Een aantal mislukte passes van Kratos ontaardden namelijk in de ideale set-ups voor mij. Cadeautjes van de tegenstanders, zodat we met 25-15 toch nog enigszins eervol het strijdtoneel konden verlaten. Desalniettemin zijn we de Olympus weer afgekukeld, werd er een pijnlijke achilleshiel gevonden en staan we weer met twee en anderhalf been op de grond.

De volgende wedstrijd zou dit weekend tegen Monza zijn. Door zieken en blessures konden we echter geen team opstellen. Mag de rust ons goed doen. Beterschap voor allen die het betreft!

Lennart