02 Apr 2023

Ongekend spannend

Ongekend spannend, zo kan je de poule waar dames 1 van PQV dit jaar in speelt wel noemen.

Ongekend spannend, zo kan je de poule waar dames 1 van PQV dit jaar in speelt wel noemen. 4 wedstrijden voor het einde van het seizoen waren er nog 5 teams die een reëel kans op het kampioenschap maakte. 3 en 2 wedstrijden voor het einde waren dat nog 3 ploegen. En nu met alleen de laatste wedstrijd voor de boeg kunnen zowel Volevo als PQV er nog met de hoogste eer vandoor gaan.

Aan de start van de competitie was de verwachting dat de dames wel mee zouden kunnen draaien in de bovenste helft van de ranglijst. Nadat ze vorig jaar vanuit 4 verschillende teams bij elkaar waren gebracht en beste een beetje aan elkaar en het niveau moesten wennen, waren er dit jaar veel minder wijzigingen. Ciska, Gerla en Laura stopte. Isa kwam na een jaar blessureleed weer terug en het team kreeg versterking van Annija. Janna heeft door haar zwangerschap maar 1 potje kunnen meespelen. Gerla werd assistent trainer/coach en Erik nam na een jaartje wat anders het stokje weer over van Sandra als trainer/coach. Omdat de selectie 9 speelsters omvatte en de verdediging versterkt kon worden is er voor gekozen het spelsysteem te wijzingen en op verschillende momenten met een libero te gaan spelen.

Het begin van het seizoen was het een beetje zoeken, mede door de wijzingen in het spelsysteem en het versterken van de verdediging. Nadat ternauwernood werd gewonnen van SKC (3-2) werd er met 3-2 verloren van Kalinko. Daarna ging het beter lopen, verdedigde de dames meer en meer en werd met een goede service en blok menig tegenstander aan de zegenkar gebonden. (3-1 Delta, 3-1 Kratos, 3-1 Velo, 4-0 Inter Rijswijk, 3-1 Deo, 4-0 Punch, 3-1 Volevo). In een enorm rommelige wedstrijd werd er voor de tweede keer dit seizoen verloren van Kalinko met 3-2. Met opnieuw een 3-1 winst op Delta leek PQV te beginnen aan een nieuwe reeks overwinningen. Echter niets was minder waar, niemand rekende op donderdag 9 februari. Door file en openbaarvervoer strubbels waren de dames (te) laat in Leidschendam om tegen Volevo te spelen. Vanaf de eerste minuut liepen ze achter de feiten aan. Volevo speelde het heel goed uit en de Westlandse dames kregen maar geen grip op het spel van de tegenstander en gingen meer en meer tegen zichzelf spelen. Een dikke 4-0 verlies. Alle voorzichtige ambities op een eerste plaats en het kampioenschap leken de ijskast in te kunnen voor dit seizoen.

De volgende wedstrijden speelde PQV weer zoals voor 9 februari en werd er van Velo 4-0, Inter Rijswijk 4-0, Deo 3-1, Punch 3-1 en SKC met 4-0 weer gewonnen. Doordat Delta, Volevo, Kratos en Kalinko ook hier en daar punten morste staat PQV met nog 1 wedstrijd weer bovenaan met een mooie kans op het kampioenschap en valt de beslissing in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Het team is qua spelniveau behoorlijk gegroeid, de verdediging hebben ze goed voor elkaar, de servicepass is degelijk en die wordt steeds beter. Daarnaast wordt er meer punten gepakt met het blok en zitten er schitterende aanvallen tussen. De service is het grote wapen, geen team in de competitie heeft zulke service kanonnen als PQV. Is er nog iets te verbeteren? Zeker, vooruit denken in plaats van reageren, variatie in de aanval, op de juiste momenten een tandje erbij en focus/concentratie ook als het wat minder fantastisch loopt.

De laatste wedstrijd is op 14 april om 21.30 uur in Delft bij en tegen Kratos. De dames hebben 1 set nodig om zeker te zijn van het kampioenschap. In deze laatste wedstrijd gaan ze uiteraard alle kwaliteiten en de ontwikkeling van het afgelopen jaar laten zien. Dus als je wil genieten, van een ongekend spannende pot, met hoogstaand volleybal van het allerbeste dames volleybalteam van het Westland (geen mening, maar gewoon een feit) kom dan allen!!!!

p.s Volevo speelt volgende week (7 april) al haar laatste wedstrijd tegen Velo en als de dames uit Leidschendam daar een puntje laten liggen of anders gezegd Velo een puntje meepakt dan wordt PQV kampioen zittend op de bank.

Erik.