Onverslaanbaar Heren 3

Oudste kampioenen van PQV Westland of zelfs de provincie?

07 Apr 2024

Onverslaanbaar Heren 3

Afgelopen vrijdag was het dan zover, de laatste voor Heren 3 van het seizoen 2023-2024.

Ook gelijk de laatste kans voor de tegenstanders om Heren 3 te verslaan, want tot afgelopen vrijdag waren de mannen nog ongeslagen in de competitie.

Voor Heren 3 was het eigenlijk vorige week al klaar, want al kampioen, maar de mannen hadden nog 1 missie nl, in de competitie ook echt ongeslagen kampioen kampioen te worden. En aan de studenten van Punch Heren 12 omdat te voorkomen.

Vlak voor de wedstrijd waren de zenuwen bij sommige van Heren 3 best wel aanwezig. En opzich niet onterecht ook omdat het niet altijd voorkomt dat je zo’n seizoen draait en ook 2x wint van de directe concurrent. Maar eenmaal gestart aan de wedstrijd bleek al wel snel dat de mannen van 3 niet bepaald in bloedvorm waren, was het toch de training van deze week die we gemist hadden?

De pass kwam niet aan, toch trainen we daar flink op, de aanvallen liepen niet zoals ze moesten enz enz. Gelukkig wisten de mannen de eerste set toch binnen te slepen met 21-25. Al koste het wel flink moeite en kwamen ze weer terug vanaf achterstand.

Dan maar op naar set 2, die liep gelukkig een stukje vlotter maar ook daar waren weer wat foutjes aan onze kant. Maar ook de wedstrijdleiding maakte wat vreemde beslissingen, maar dat was beide kanten op. Maar niet getreurd ook deze set werd redelijk makkelijk binnen gehengeld met 18-25.

En toen………. Set nummertje 3, de altijd verrassende set van heren 3 je weet nooit hoe die gaat… tot op dat moment hadden we 11 wedstrijden met 3-1 gewonnen en 6 met 4-0.. Werd het nu de 7e 4-0 of de 12e 3-1? Het werd helaas het laatste want man man man de servicepass weer. De ene keer kwam die goed en maakten we het niet de andere keer tja daar gaan we het niet over hebben.
En de setstand? Die houden we nog even geheim voor de komende 10 jaar. Daar komt een staatsgeheim label op…

Maar dan de 4e set…. Ook die liep niet soepel, hoewel tot 8-15 voorsprong nog wel, maar wat er toen gebeurde weten we als team nog steeds niet. Maar de mannen van Punch 12 zagen ineens het licht en begonnen het ons toch wel vrij lastig te maken. Wij maakten de goede reddingen niet af of Punch verdedigde erg netjes en verraste Heren 3 weer met een toverbal of gewoon een goede aanval.
Het werd nog spannend maar de ervaringsdeskundigen bleven cool en viste nipt de 4e set binnen met 25-27 waardoor de 5e set gelukkig niet gespeeld hoefde te worden.

Resultaat: Mission accomplished

Na de wedstrijd gaf Mike helaas aan dat hij niet mee kon naar de uitreiking van de prijzen vanwege andere afspraken… Beetje jammer wel want hij hoort bij de club maar ontbreekt dus op de foto’s.

Desalnietteplus denken wij dat we het oudste volleybalkampioensteam van Zuid-Holland zijn. En zo niet laat ons ff in die waan… Sowieso zijn we dat wel van PQV Westland en ook als dat niet zo is vinden wij van wel.

Na de wedstrijd en het douchen zijn we naar De Lier gereden voor de uitreiking van de enige echte kampioensschaal en natuurlijk de kampioenstaart van onze sponsor… Deze keer niet met een teamfoto want die hadden we nog niet gemaakt maar wel met ons handelsmerk “the Grumpy old Men” op de taart. Dus ook dat is weer uniek en schrijft geschiedenis bij PQV Westland.En we zouden het bijna vergeten maar de taart smaakte erg goed dus PQV-ers volgend jaar maar allemaal kampioen worden zodat iedereen deze taart van “van Delft” kan proeven. En we ook op zeker de prijzenkast maar eens opnieuw moeten in gaan delen/opschonen enz.

Wij van Heren 3 vonden het een memorabel seizoen en één voor in de boeken.Op naar de afsluiting van het seizoen, het teamuitje en het strand zouden we zeggen.

Heren 3