PQV Dames 1 bekroont kampioenschap met laatste overwinning

16 Apr 2023

PQV Dames 1 bekroont kampioenschap met laatste overwinning

DELFT – Het eerste damesteam van volleybalvereniging PQV Westland heeft vrijdag laten zien dat zij het kampioenschap van 2e klasse in de Regio Haaglanden hebben verdiend. Waar zij de week ervoor al kampioen werden door puntenverlies van de directe concurrent, hebben zij dit tijdens deze laatste competitiewedstrijd bekrachtigd met een 3-1 overwinning en een volleybalspektakel.

 

De dames waren te gast in Delft bij volleybalvereniging Kratos om daar tegen Dames 3 hun wedstrijdseizoen af te maken en hun eerste plaats te vieren. Waar al zeker was dat zij bloemen, taart, en de felbegeerde schaal in ontvangst mochten nemen, werd de wedstrijd toch ontzettend spannend. Elk punt is belangrijk in de top 5 waar Kratos meedingt voor de overige podiumplekken en dus wordt er met volledige inzet gespeeld. Een traktatie voor het veelkoppige publiek dat PQV dames 1, onder leiding van coach Erik Bongaarts en assistent-coach Gerla, heeft meegebracht.

De eerste set loopt nog niet echt lekker voor het Westlandse team. De Delftse druk blijft komen, en maakt dat er een gat ontstaat dat niet meer gedicht kan worden. Echter, de kersverse kampioenen weten zich te herpakken in de tweede set. Met het initiatief nu in eigen handen is het spel georganiseerder en wordt aanval na aanval ingeslagen. Ook mede dankzij een sterke service wordt de druk nu neergelegd bij het thuisspelende team, die daar onvoldoende antwoord op hebben. De setstand is 1-1 en het kantelpunt in de wedstrijd blijkt daar.

In de resterende twee sets volgt namelijk een knap staaltje powerplay. Dames 1 laat er geen gras over groeien; met een sterke focus worden de belangrijke eerste punten van deze sets alvast binnengesleept. Dat zorgt voor een gat op het scorebord, dat door het overtuigende spel van PQV onoverbrugbaar wordt. Als bij een indrukwekkende setstand van 16-25 het eindsignaal klinkt, mag het dan eindelijk gevierd worden. Bloemen, taart, en de felbegeerde schaal, maar bovenal: keihard meezingen met “We Are The Champions” in de kantine. PQV Dames 1, proficiat voor het verdiende kampioenschap en op naar de 1e klasse! Wij zijn trots op jullie!