28 Sep 2021

PQV HS2 – DEO HS2

Terwijl sommigen met stijve benen van het tellen en fluiten aan de warming up begonnen was het al tegen 21.15u. We waren met zes man die avond, dus geen wissels en heel blijven.

Met alleen wij op het hoofdveld in een verder lege hal klonk om 21.30u het fluitje. De eerste twee sets waren we, zoals dat heet, ‘op de afspraak’. Met solide spel, rust en de tegenstander die vooral de fouten maakte, wonnen we 25-15 en 25-17.

In de derde set echter kwam speler met nummer 8 erin die tot dan toe vooral had gecoacht vanaf de zijlijn. Hij bracht rust en organisatie aan de overkant en speelde zelf ook niet onverdienstelijk. Wij moesten duidelijk omschakelen en begonnen zelf ook meer fouten te maken. We verloren dan ook met 25-20.

In de vierde set liepen we ook lang achter de feiten aan. Het lukte maar moeilijk om het om te buigen en de rust en effectiviteit van de eerste twee sets te hervinden. We stevenden dan ook lang af op een vijfsetter. Het werd 19-23 en zelfs 20-24.

Maar toen ging Jan de Rijke serveren. Twee heerlijke floaters waaronder op die nummer 8 en DEO begon te wankelen. Nog maar één puntje, werd er geroepen. Een time-out van DEO bij 22-24. Wij kregen weer geloof en rust. Met goed blokken en strak afmaken stond het ineens 24-24. DEO knakte en we gingen er op en erover naar 26-24!

Oerkreten klonken uit het PQV-veld. Ontgoochelde gezichten en applaus vanaf de overkant. De 3-1 van vorige week had eigenlijk 4-0 moeten zijn, maar deze 3-1 was zwaar bevochten. HS2 trekt de solide lijn van winnen met 3-1 van voor Corona door en gaat met vertrouwen de verdere competitie in.