PQV HS2 herrijst en pakt thuis met 3-2 de overwinning

tegen Inter Rijswijk HS6 - 1 april 2022

03 Apr 2022

PQV HS2 herrijst en pakt thuis met 3-2 de overwinning

Inter Rijswijk staat onder ons in de ranglijst dus was de opdracht punten pakken en het liefst 5. De jonge honden hadden we de eerste set in de tas. Zeker Jan boorde met een aantal goede blocks het zelfvertrouwen van nr. 72 de grond in. We speelden solide en waren op alle fronten beter. De setstand 25-15 was dan ook terecht. Echter zoals verwacht kwam Inter Rijswijk met een antwoord. In plaats van hard doorslaan werd er met hun prikballen aardig succes geboekt. Het begon bij hen te draaien en ze vlogen en doken over de vloer. De tweede set ging met 18-25 naar de overkant. In de derde set kregen we steeds meer grip op de prikballen en timmerden we weer wat ballen op de grond. Het was echter net te laat. We kwamen terug van 18-23, maar verloren toch met 23-25. Dat was echt zonde en balen!

 

De geblesseerde aanvoerde Frank die er was om te coachen hield ons echter scherp en liet ons de vorm van de derde set meenemen naar de vierde. We stonden er weer! Er was servicedruk, al bleven er ook slordige foutservices, waaronder ikzelf. De door de jonge honden geïnstalleerde telefoon, die alles vastlegde, zag PQV echter een keurige set afleveren. Met 25-17 op het bord was alles weer mogelijk en gingen we vol voor die vijfde set!

Inter Rijswijk was geknakt en bij 8-3 werd er van kant gewisseld. Dit gaven we niet meer uit handen! Ondanks een paar slordigheden van onze kant werd toch de voorsprong keurig uitgebouwd naar 15-8. Zonder echte 1 april-grappen, maar alleen met het plagen van nummer 32, die pas in de vierde set zijn eerste goede service sloeg, werd de overwinning binnen gesleept.

Scheidsrechter Lammert verloor wel een keer bijna zijn bril toen Jeroen om de antenne heen sloeg, maar gaf toch het punt aan PQV, want ja als je weg moet duiken kun je niet zien dat de bal buiten de antenne om is. Uh, waar staat die scheidsrechtersstoel ook alweer t.o.v. de antenne? Terecht dat de libero van Inter hun provisorische VAR wilde inschakelen, maar Lammert was niet te vermurwen.

Tess van Dames 1, die mocht tellen deze avond, was verbaasd over het vele praten van Coen en zijn bijzondere gebaren richting de aanvallers. Ze (be)greep er geen bal van, maar deze avond was Coen er behoorlijk effectief mee. Zeker ook zijn serviceserie in de cruciale vierde set mocht er zijn.

Het enige waar we toch nog van slag van raakten waren de andere biermerken bij het bittergarnituur. Maar goed, het was toch alweer ruim 2 april toen we na drie rondjes het pand verlieten. Op naar Kalinko volgende week!

Lennart