PQV HS2 knokt bij Kalinko HS4 maar komt met 3-2 net tekort

08 Apr 2022

PQV HS2 knokt bij Kalinko HS4 maar komt met 3-2 net tekort

Met acht man sterk stapten we de mooie hoge hal bij Kalinko binnen.

Het was kennelijk Ladies night, want 6 van de 8 wedstrijden waren damespartijen, zo constateerde Peter. Ook de complete leiding van onze strijd lag in de handen van knappe, eh deskundige dames. We begonnen een half uur later dan gepland, maar op de hoge tribune was het volop genieten. De meiden en dames speelden met beleving en teamgeest. Om 21.15u traden we aan tegen een jong team met een brede selectie en een gedreven coach. Ook wij waren op sterkte, zij het nog steeds zonder Frank. Met het goede gevoel van de overwinning tegen Inter Rijswijk gingen we dan ook van start.  

Toch begonnen we helaas weer moeizaam met opvallend veel foutservices in de eerste twee sets. Ook de grijze lijnen gaven nogal eens verwarring! Volgens Jeroen had ik Fifty shades of grey boven dit stukje kunnen zetten;). Zelfs Coen maakte in de tweede set twee keer voetfout. Tot 5-5 ging het vaak gelijk op en dan begon Kalinko wat weg te lopen. We deden best lekker mee, maar hadden onvoldoende servicedruk. We werden dan ook zeker niet weggeslagen en hadden absoluut kansen. Zo stonden we in de eerste set 24-20 achter en mocht Jeroen gaan serveren. Met drie uitstekende services kwamen we tot 24-23 en roken we volop kansen. Met een knullige bal van onze kant stond er toch 25-23 op het bord. Balen, knop omzetten en doorknokken. De tweede set verliep dus redelijk vergelijkbaar. We kwamen knap terug van 17-22 tot 22-24, maar de gelegenheidsset-up van Peter ging net over Jan heen waardoor de 11 mislukte en we toch de set verloren. Zo dichtbij toch net niet! Heel frustrerend!  

We hadden nog één kans om deze strijd om te buigen. We haalden de beleving weer uit onze tenen en met een Dextro erin gingen we ervoor. Met beduidend minder servicefouten en echt werken als een team begon het te draaien. In de eindfase van de derde set was er een superlange rally met alles erop en eraan. Wij nailden die en het bleek het breekpunt te zijn. We wonnen met 21-25! Oh, wat hadden we die set verdiend! En we gaan nog niet naar huis! Kalinko was duidelijk van slag en in de vierde set trokken we door. Ieder punt werd gevierd en zeker mentaal hadden we ze eronder. De sprongservice kwam er niet meer overheen en er werd uitstekend geblokt. Met weliswaar nog een kleine eindspurt van de kangoeroes wonnen we steady met 17-25. 

En toen kwam de vijfde set waar we zo voor hadden gestreden. Het ging behoorlijk gelijk op, maar Kalinko bleef tot 9-8 tekens één puntje voorstaan. Helaas kwamen we toen net even te lang onder servicedruk te staan en werd de voorsprong 3 punten. De pass kwam niet lekker en de tegenaanvallen gingen net langs en door het blok. Het gat werd groter en de eindstand kwam op 15-10. Zonde dat we de flow niet wisten vast te houden! Toch was het een gave pot volleybal met geweldige rally’s, stonden Ronald en Jeroen bij vlagen lekker te timmeren en hebben we vele killing blocks laten zien. 

Even lekker rustig douchen zat er helaas niet in, want we stonden goed en wel onder de douches toen er nog wat shades of grey van de andere herenpartij die avond binnen kwamen. Wat een invasie en wat een geschuifel tussen natte en bezwete lijven. Verre van ideaal en Jeroen zei nog: ‘Echt zo’n avond om dingen kwijt te raken!’. Remco en ik moesten dan ook smakelijk lachen toen we bij de laatste check shirt nummer 14 binnenstebuiten op een bank zagen liggen! Ook dankbare Jeroen kon er in de supergezellige kantine van de naastgelegen squash de humor wel van in zien. We hebben nog even heerlijk geborreld aldaar en we waren weer niet voor 9 april thuis. 

Na de Paasbreak wacht op 22 april de return tegen Inter Rijswijk. Dan moeten we er weer staan. Helaas zonder mij vanwege een vakantie, maar alle vertrouwen in dit team! 

Lennart