PQV HS2 verliest met 3-1 punt bij VOLEVO HS3 (3-1)

26 maart 2022

03 Apr 2022

PQV HS2 verliest met 3-1 punt bij VOLEVO HS3 (3-1)

Op een heerlijk zonnige zaterdag werden we verwacht in Leidschendam. Ronald was zelfs weer op het racefietsje gestopt voor zijn warming-up. Net voor The Mall of The Netherlands lekker druk begon te worden klonk rond 12.00u het fluitsignaal. Helaas nog steeds zonder geblesseerde aanvoerder Frank werd het bal geopend op het hoofdveld. De eerste twee sets speelden we niet onaardig, maar kwamen toch tekort tegen dit ervaren team met een paar jonge impulsen. De servicedruk aan de overkant was op orde en regelmatig kwamen er slimme, maar ook rake ballen bij ons op de grond. Het was zoeken naar een antwoord.

 

De eerste set verloren we met 25-15 en de tweede met 25-18. De tegenstander bestond uit over het algemeen sympathieke en sportieve heren, maar er liep ook een chagrijn met nr. 41 (mijn leeftijd;)) rond en helaas stond die op de midden. En frustrerend genoeg, kreeg ik maar moeilijk vat op zijn harde en lepe klappen. In de derde set kwamen we weer achter, maar vochten we ons terug tot 23-23. Ik mocht serveren en met wat servicedruk en een zeer alerte en dreigende aanval werd het 23-25! Een lekker en verdiend punt in de pocket! Het was dan ook balen, dat we in de vierde set niet konden doordrukken en het initiatief helemaal kwijt waren. We stonden zwaar onder servicedruk en even leek het een afslachting te worden. De nummer 4 met zijn netservices was ook zeer frustrerend.

De Lierse phoenix mocht gelukkig toch nog wat herrijzen en kwam er een acceptabele 25-15 op het bord. Het bittergarnituur in een gezellige kantine smaakte prima, zeker samen met een biertje. Binnen een week Inter Rijswijk thuis tegen moeten punten tegen gepakt worden. Ballen kunnen we zeker, maar de beleving mag wel wat meer terugkomen. Zouden ze dat ook in The Mall verkopen?!

Lennart