PQV Westland XR2 – Kratos ’08 XR1

21 Jan 2024

PQV Westland XR2 – Kratos ’08 XR1

Afgelopen woensdagavond de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar van het recreantenteam 2 tegen Kratos. Door afwezigheid van veel teamspelers waren er vier vaste en extra invallers van team 2 nodig om een volle bezetting te hebben.

 

We begonnen goed aan de eerste set en bouwden een behoorlijke voorsprong in punten op. Maar halverwege zakten we in door rommelig spel, eigen fouten en niet-communiceren (iets wat trainer Ronald ons voortdurend inprent!). Hierdoor kwam de tegenstander terug van hun achterstand. Daardoor moesten we nog even gas geven om deze set met 25-20 binnen te halen.

De tweede set liep het beter en kwam Kratos er niet aan te pas met 25-13. Toch was het steeds opletten geblazen met rare en verrassende terugspeelballen van de tegenstander, die veelal achterin en in de hoeken van het veld terecht kwamen. Ook door zelf uit te serveren win je geen punten. Voor de derde set gold eigenlijk hetzelfde als de tweede. Met 25-15 wel weer een ruime overwinning.

De vierde set werd het toch nog spannend. We kwamen al snel achter en moesten er een tandje bij zetten om ze te achtervolgen. Kratos kreeg vleugels en geloofde nog in een setoverwinning. Door het koppie erbij te houden en niets meer weg te geven, alsmede fouten van de tegenstander, haalden we toch de winst binnen: 25-22.

Wel een 4-0 overwinning, maar geen fraaie wedstrijd. Af en toe zelfs chaotisch. Alle invallers en scheidsrechter Gerard bedankt. Op naar de volgende wedstrijd.

Harry Stijger