PQV Westland XR2 โ€“ Netwerk XR3: 3-1

26 Mar 2023

PQV Westland XR2 โ€“ Netwerk XR3: 3-1

We gingen met vol enthousiasme de wedstrijd tegemoet.

We wisten dat we 2 sets in de wacht moesten slepen en daar gingen we dan ook voor en warempel het lukte nog ook, toppie๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰. De derde set, uhh.. tja, veel foutjes aan onze kant, maar verrassend toch naar ons toe getrokken met 26-24, poeh! De vierde set: toen waren wij sportief genoeg om ook de tegenpartij een setje mee te geven. Laten we het hier maar bij houden. Wel trots dat we kampioen zijn! Goed gedaan๐Ÿ‘๐Ÿ’ช๐ŸŽ‰.

 

1e set: 25-18. We kwamen snel op een behoorlijk voorsprong tegen de nummer twee van de poule, maar door een kleine dip van ons kwamen ze toch nog dichterbij. Wij wilden de setwinst, dus gaven we nog even gas.

2e set: 25-17. Deze set liep het makkelijker, maar dan verslapt de concentratie en moeten in een time-out even de koppen bij elkaar om scherp en oplettend te blijven spelen. De tegenstander ging anders spelen met korte slappe en prikballen. Het mooiste moment in deze set was van Jaimy, die met een fantastische harde smash bovenop en halverwege de zijlijn ons dertiende punt maakte.

3e set: 26-24. Dat was een moeilijke set voor ons. We kwamen achter, maar knokten ons terug. De tegenstander kwam in een flow en dachten deze set te kunnen winnen. Daar zag het ook naar uit als je met 19/20-23 achter staat. Maar wij gaven niet op en kwamen terug naar 24-24. Als je dan het 25e punt maakt, is het al bijna feest. Dan moet je nog een punt maken en dat lukte. Geweldig!

4e set: 11-25. Niets lukte meer. Alles wat mis kan gaan, gaat dan mis. Heren 1 en 2, die klaar waren met hun training, kwamen ons nog supporten (dank daarvoor!), maar hebben onze slechtste set gezien. Gelukkig weten ze dat we beter kunnen.

Trainer Ronald Boot had ons nog meegegeven: ‘blijf met elkaar communiceren.’ Dat is misschien niet helemaal gelukt, maar toch bedankt voor dit advies en ons het hele jaar trainen om tot goede prestaties te komen.

 

Het kampioenschap is binnen en kan ons niet meer afgenomen worden!