Van verlies leer je meer dan van winst....

28 Jan 2024

Van verlies leer je meer dan van winst....

Positief, met opgeheven hoofd, zien van kansen, relativeren, de ene speler kan dat makkelijker dan de andere.
 
Na het verlies van PQV heren 1 van afgelopen week zag je dat ook terug. Terwijl de ene speler terugkeek op een prachtige pot met een enorm hoog basisniveau van de heren, zag de ander de toch net gemiste puntjes op de spannende momenten. Waar de een de vele reddingen opmerkte, wist de ander ook te benoemen dat we soms in de verdediging wel erg rechtop staan.
 
Maar na een nachtje slapen lijkt toch iedereen terug te kunnen kijken op een fantastische pot volleybal (voor dit soort potjes doe je aan deze sport). Waar we de koploper heel hard, en dan bedoel ik ook heel hard, hebben laten werken voor de punten. Maar ook het potje waar we ondanks alle inzet en kwaliteit met 0 punten weer huiswaarts keerden.
 
Zaterdagmiddag Kalinko, Scheveningen 14.30 uur (voordeel ten opzichte van de vrijdag is dat je op zaterdagmiddag niet hoeft te betalen voor het parkeren). De zaal is opgedeeld in twee velden, waardoor je ook in Houtrust met gele lijnen speelt in plaats van die vieze bruin/grijze lijnen als ze de zaal in vieren delen. Op het veld naast ons speelt Kalinko dames 1 (oei, die rammen de ballen er wel heel hard in..). Tegenover ons staat de onbetwiste koploper van de 1ste klasse: Kalinko heren 2 (één potje verloren, verder alles ruim gewonnen). Een team bestaande uit twaalf spelers met een okay spelverdeler, maar fantastische aanvallers. Maar vooral ook een team dat echt snel in de verdediging is en heel veel ballen van de grond haalt.
 
We waren gewaarschuwd! Met onze nieuwe warming-up in de benen knallen we uit de startblokken met twee keer een killblock en een goede service staat het binnen no-time 3-0. Een zeer gelijk opgaande strijd ontspon zich op het veld, waarbij de teams elkaar weinig kado deden. Echter op het moment van de bigpoints wist Kalinko een gaatje te slaan en met 25-22 de set binnen te halen. De tweede en derde set gaven hetzelfde beeld. PQV kon heel lang mee, maar als het om de laatste puntjes ging, was Kalinko wat meer meedogenloos dan wij. (26-24 en 25-21). 
 
Zou PQV in de vierde set dan toch nog een puntje kunnen scoren? Het zou gezien het wedstrijdbeeld meer dan verdiend zijn. Halverwege de set hebben we een kleine voorsprong van 4 punten. Aan de overzijde wordt het onrustig en worden enkele wissels doorgevoerd. Maar ook nu zijn het de laatste puntjes; een balletje uitgeslagen, een balletje in het net geserveerd of een balletje net niet verdedigd. Kortom, als het erom gaat, zijn we niet scherp genoeg. (25-22).
 
Al met al een hele leuke en leerzame middag in Scheveningen en om positief af te sluiten: Van een verlies potje leer je meer dan een makkelijk winst..
 
Heren 1