08 Oct 2023

Velo uit

Een vroege wedstrijd deze keer in Wateringen. Dat kan alleen maar Velo zijn.

Een concurrent, en de punten zijn belangrijk. We willen vanaf het begin vanuit de startblokken schieten voor de competitie en natuurlijk ook deze wedstrijd. Nu gaat dit deels op.

De eerste set, dat was het startschot, en wat voor een! Eigenlijk heeft Velo niets in de melk te brokkelen en we lopen eenvoudig weg vanaf het allereerste punt. Met overmacht slepen we die binnen, en we willen de lijn voortzetten. Daar loopt het helaas even spaak.

In set twee gaat het ineens de andere kant op, en zien de tegenstander van ons weglopen terwijl we dure foutjes maken. Achterstand vanaf het begin is nooit lekker spelen, en zet je onder druk. Echter Velo voelt onze hete adem in de nek en we komen dichterbij en zelfs erover! Heel kort dan. Helaas laten we deze set alsnog lopen terwijl ons spel in golven goed, en dan weer minder goed gaat.

Fast Forward naar set 4 (dan hoef ik het tenminste niet over set 3 te hebben), tweede helft. De flow zit erin! Als de pass loopt komen we tot ons recht, en komen de aanvallen ook aan. Daar mag Serghii wel even in de spotlight gezet worden: WAT EEN AANVALLEN! Die vierde set gaat in de pocket.

De vijfde en laatste set gaat weer wat minder. Ook een scheidswissel (?!) helpt ons niet, we moeten het sowieso daar niet van hebben deze wedstrijd. We komen op voorsprong, maar geven het weg. 3-2 tegen, in een wedstrijd waar meer in had gezeten.