Verdient D2 een portie bitterballen na de wedstrijd tegen Zovoc op za 20-01 om 18.00?

21 Jan 2024

Verdient D2 een portie bitterballen na de wedstrijd tegen Zovoc op za 20-01 om 18.00?


 

Afgelopen zaterdag moest D2 op een onmogelijke tijd volleyballen. Precies rond etenstijd dus moet je dan ervoor of erna eten? We beloofden onszelf maar bitterballen mochten we punten gaan pakken. We waren maar met 6 want Laura, Maeva en Nathalie hadden leuke plannen en Roxanne was nog geblesseerd dus niemand van ons moest uitvallen.Dat punten pakken of eigenlijk winnen was best lang geleden en omdat Zovoc onderaan stond en wij het plekje er net boven was er een mogelijkheid maar moesten we wel hard werken ervoor.

De eerste set begonnen we voortvarend. We waren gedreven punten te pakken en de set liep lekker. We communiceerden goed met elkaar (wat nog wel eens wat minder lukt) en iedereen had focus. Joyce had niet gegeten vooraf en sloeg zulke mooie aanvallen op buiten dat diegene die wel gegeten hadden spijt kregen van de maaltijd. Marianne viste gewoon twee ballen achter elkaar uit het net waardoor de aanval daarna het punt kon maken. Eindstand 25-14 gewonnen.

De tweede set moeten wij altijd oppassen dat we niet makkelijk worden. Het ging die set inderdaad wat moeizamer en we kwamen zelf nog achter te staan maar wisten hem toch om te buigen naar een voorsprong. Ramona kreeg de tip van Nyrock om met het blok iets meer de handen naar beneden te zetten en dat werkte. Wij wonnen met 25-19.

Dan de oh zo belangrijke 3e set. Die set kan 2 punten opleveren maar dan moesten we de focus wel blijven houden. Emma nam een aantal keer de setup over van Marianne, als Marianne de pass verzorgde en dat ging prima. Daarna kon de aanval weer afgemaakt worden. Monique pakte een paar mooie verdedigingen van de grond en uiteindelijk wonnen we ook deze set met 25-17.

Vier punten waren dus al binnen. Maar voor de bitterballen moesten dat er 5 worden dus gingen we nog vol goede moed de laatste set in. Hij begon heel goed. We stonden zelfs 11-0 voor! Die voorsprong hielden wij en door een lange servicebeurt van Petra van 20 voor naar 24 voor was het wel duidelijk: dit kon niet meer fout gaan. We wonnen de laatste set met 25-8 dus een duidelijke overwinning.

Het resultaat: 2 plekken gestegen, een vrolijke stemming in de kantine en een lekker portie bitterballen die rond het tijdstip van 19.45 heel goed smaakte. We hebben nu al zin in de wedstijd van a.s. vrijdag want dit “smaakt” naar meer!!!!!