Wedstrijdverslag VVV Delta XR3 - PQV XR2

Een wedstrijd met taart!

09 Apr 2023

Wedstrijdverslag VVV Delta XR3 - PQV XR2


Donderdagavond 6 april was het voor recreantenteam 2 de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De voorlaatste wedstrijd hadden we al genoeg punten binnengehaald, zodat we niet meer konden worden ingehaald. We waren al kampioen en wat dat betreft kon ons niets meer gebeuren.

Zelf was ik met Fred, die ik in Kwintsheul had opgehaald, al driekwartier voor aanvang van de wedstrijd om 20.30 uur bij de sporthal in Kerkpolder. De kantine was nog leeg en nog niemand van ons team van de tegenstander te zien. Je gaat dan twijfelen of je wel bij de juiste sporthal bent. Dat was het geval en al snel kwam Joyce met een taartdoos. Dus we zaten goed.

Na het inspelen werden we allemaal gehuldigd met bloemen, omdat voorzitter Erik niet de hele wedstrijd kon blijven. Hij moest nog zijn vriendin ophalen van Schiphol. Maar wat is nu belangrijker…

Joyce is de hele wedstrijd gebleven en heeft in de kantine de taart met teamfoto aangesneden. Bedankt voor jullie support, bloemen en heerlijke taart.

Oh ja, de wedstrijd nog. De eerste set liep moeizaam, maar konden op het laatst de set naar ons toetrekken met 18-25 winst. De tweede set kwamen we al snel met 0-6 voor, maar was nog geen garantie voor setwinst. Veel lange rally's, waarbij het punt naar de tegenstander ging. Jaimy, die net ziek was geweest, sloeg vijf keer uit in deze set. Dat doet hij anders nooit! We werden slordig in het spel en de tegenstander kwam terug van 8 naar 18 punten. De tweede set: 19-25 winst.

De derde set liep wat soepeler, maar het werd opletten geblazen om de tegenstander niet terug te laten komen en vleugels te laten krijgen. Met 11-25 hebben we ze niet onder de 10 kunnen houden. Geen appeltaart, maar niet getreurd want we kregen al slagroomtaart. In de vierde set was er nog een vervelende armblessure voor een dame van de tegenpartij, door een harde smash van Jaimy. Na een korte onderbreking hebben we de vierde set rustig uitgespeeld met 19-25 winst.

Het was niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar wel 0-4 winst. Thuis hadden we gelijk gespeeld (2-2) tegen VVV Delta XR3.

Eindstand: PQV Westland XR2 kampioen met 14 gespeelde wedstrijden en 51 punten (51 sets voor en maar 5 tegen). Nummer twee is VVV Delta XR3 met 39 punten. Wat een verschil!

 

Op naar het volgende competitieseizoen.

 

Harry Stijger