wedstrijdverslag Zovoc H2 - PQV H1

4 x net niet

18 Dec 2022

wedstrijdverslag Zovoc H2 - PQV H1

Het is een gladde zaterdagmiddag en Heren 1 begeeft zich naar Zoetermeer

Hier worden zij in De Limiet verwacht, om te spelen tegen Zovoc H2. Gewapend tegen de kou treden we binnen, maar wat blijkt? De hal is op een heerlijke temperatuur om een verhitte strijd te spelen. En die komt er.

Zovoc, dat hoger staat in de competitie, blijkt een waardig tegenstander. Zij, duidelijk voorstander van de kannonnen in stelling brengen en gewoon hard door de verdediging heen, zijn goed, maar wij kunnen er ook wat van. In eigenlijk alle sets gaat het bij vlagen goed of wat minder goed, maar de ontknoping is in de big points, met minimale verschillen. Tijdens de eerste set stijgt de temperatuur in de hal al een beetje. We dagen elkaar uit en maken het weer veel te spannend. Hans zou een hartaanval krijgen als hij deze wedstrijd zou zien, maar die is er voor vandaag niet bij. Desalniettemin blijven we doorknokken, maar het mag niet baten wanneer deze set eindigt met 25 voor Zoetermeer en 23 voor ons. Dichtbij, maar net niet.

De tweede set dan maar? Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Al begint deze ronde niet heel fantastisch. Gelukkig hebben wij met onze service een machtig wapen, en kunnen we het gat langzaamaan dichten. Zovoc voelt de hete adem in zijn nek, terwijl het weer een beetje warmer wordt in de zaal. We komen dichtbij, maar trekken helaas weer aan het korte eind. 2-0 tegen. De derde en vierde set dan. Waar we eigenlijk gewoon lekker staan te spelen, maken we het niet af. Er had meer in gezeten vandaag, en we hadden ook wel een setje verdiend. Helaas krijgen we die niet. Met lege handen naar huis, ondanks dat we uiteindelijk toch 88 punten hebben neergezet tegenover de 100 van Zovoc. Toch wel een mooie pot, en lekker warme snackies na de wedstrijd. En allemaal heel thuisgekomen.