Zo close! – PQV HS2 verliest met 1-3 van VOLEVO HS3

28 Nov 2021

Zo close! – PQV HS2 verliest met 1-3 van VOLEVO HS3

Dames 1 had met de 4-0 tegen Inter Rijswijk de toon gezet voor een mooi avondje volleybal.

 

Dat moest ook wel, want het zou het laatste volleybalmoment van 2021 worden o.b.v. de 17.00u regel vanuit de Rijksoverheid. Op Remco na waren we op volle sterkte. Ook de ervaren krachten Peter en Ron waren er dus weer.

De eerste set was weer stroperig van onze kant en ging met 15-25 verloren. We hadden te weinig service- en aanvalsdruk. Dat in tegenstelling tot de nummer 41 en 42 aan de overkant die hun serviceseries wel maakten. Gelukkig waren de andere sets een stuk spannender, maar nog steeds ging het zeker niet vanzelf. We moesten flink aan de bak. We kwamen in de tweede set terug van 19-22 tot 22-22. Peter bracht precies op tijd rust en routine met een bekeken bovenhandse bal rechts achterin het hoekje en maakte 23-22. Vervolgens sleepten we de set binnen met 25-23.

VOLEVO had een ervaren team met een boomlange midden en een jonge gelegenheidshond die lekker stond te vegen in het achterveld. Ze lazen ons spelletje goed en wisten de open plekken te vinden. In de derde set liepen we weer achter de feiten aan. Ondanks een mooie kopbal van mij die ook nog indirect een punt opleverde kwamen we tekort en verloren met 21-25. Jeroen hield ons met telkens goede serviceseries op de been. Bij vlagen werd er ook uitstekend druk gezet door het blok en kwam Frank met zijn mokerslagen goed door.

Zeker in de vierde set lagen er volop kansen. Mede omdat er een andere speler in kwam die heel gretig was, maar vooral grillig speelde en veel fouten maakte. Eigenlijk hadden we de set ook met 25-23 gewonnen, ware het niet dat de scheids dacht dat er onder de bal op de grond nog een pannenkoekhand zat. Hij gaf dubbel, het werd 24-24 en na een rommelig aantal punten viel het balletje alsnog de verkeerde kant op: 25-27! Wat ontzettend balen zeg! We waren al helemaal klaar voor die vijfde set om dit kalenderjaar in stijl af te sluiten.

We hadden het verdiend om in die vijfde set te mogen uitvechten wie er uiteindelijk recht had op de overwinning die avond. Het mocht echter niet zo zijn. Hopelijk snel in 2022 weer nieuwe kansen! Eerst maar eens naar de kerstballen staren en dan weer pieken met een volleybal!

Lennart